Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ереван

Вкусът на Армения + Денят на независимостта на Армения: самолет - 6 дни

Номер на оферта

/

108684

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси София-Москва-Ереван/Ереван- Москва-София с полет на авиокомпания Аерофлот (летищни такси - 144 евро към 11.05.2017 г.– подлежът на препотвърждение в момента на издване на билетите)

Трансфери и транспорт с лицензиран туристически автобус/минибус

4 нощуви с включени закуски в хотел 3* - 14th Floor Hotel в центъра на Ереван - http://www.14hotel.com/

Късно напускане на хотела на 23.09.2017 г.

Представител от туроператора

Медицинска застраховка Помощ при пътуване в чужбина на застрахователна стойност 10 000 евро

Бутилка минерална вода на всеки турист в автобуса

Открит урок за приготвяне на Арменски хляб – Лаваш. Възможност всеки от туристите да се включи в проготвянето му.

Екскурзии по програмата с местен екскурзовод на руски/английски език:
*обзорна екскурзия на Ереван с посещение и включени входни такси на Матенадаран и Megerian Carpet.
*целодневна автобусна екскурзия до обастта Котайк с посещение и включени входни такси в Храма Гарни, Манастира Гегхард и Севанаванк и езерото Севан
*целодневна автобусна екскурзия с посещение на религиозният център Ечмиядзин и храма Звартнотс (с включени входни такси), посещение на пазара Вернисаж в Ереван

Цената не включва

Обяди – възожност за доплащане на 3 обеди – 35 евро на човек

Вечери – възможност за доплащане на 3 вечери в ресторанти в Ереван – 50 евро на човек

Гала вечеря с фолклорна програма и включена чаша вино или местна бира на 21.09.2017 г. Денят на независимостта на Армения – 26 евро на човек

Дегустация на коняк – 10 евро на човек

Бакшиши и други лични разходи

Всичко неописано в програмата

Програма на пътуването

ВКУСЪТ НА АРМЕНИЯ - ЕКСКУРЗИЯ СЪС САМОЛЕТ ОТ СОФИЯ

ДАТИ: 18.09. - 23.09.2017 г.

6 дни/4 нощувки

-----------------------------------------------------

ЦЕНА НА ЧОВЕК в двойна стая* - 789 евро/1544 лева

*Посочената цена е валидна при група от минимум 20 души и при настаняване на човек в двойна стая.

------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================


КАКВО ВИ ОЧАКВА ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО?

По време на екскурзията ще имате възможността да се запознаете с една много интересна и древна страна, да се докоснат до нейните традиции и култура, да усетят атмосферата на един от най-големите празници на Армения – Денят на независимостта /21.09./, да се включат в шествия, концерти на открито, представления.

В програмата ни са предвидени и посещения на 5 обекта, включени в ЮНЕСКО. Това е само една малка част от богата екскурзионна палитра, която сме подготвили.

========================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1/ 18.09.2017/ понеделник

Полет от София в 12:30 с авиокомпания Аерофлот до Москва и продължение за Ереван в 20:40 часа.


ДЕН 2/19.09.2017/вторник

Пристигане в Ереван в 00:30 на международно летище Zvartnots. Посрещане от фирмата партньор . Трансфер и ранно настаняване в хотел 14th Floor Hotel в центъра на Ереван. Нощувка.

След закуска в хотела, следва пешеходно-автобусна обиколка на града с разглеждане на забележителностите.
Столицата на Армения, основана през 782 г. пр.н.е., е ЕДИН ОТ НАЙ-СТАРИТЕ ГРАДОВЕ В СВЕТА (на 2798 години). Нарича се "Розовият град" поради цвета на камъка, използван за построяването му.

Ереван е признат в целият свят с бистрата си и чиста вода, с гостоприемните си жители и разбира се не на последно място със спиращата дъха гледка към Святата планина Арарат.

Присъствието на Арарат в града и множеството забележителни църкви привличат поклонници от цял свят. Със своите живописни площади и прекрасни музеи, галерии и театри, с оживените си университети, ресторанти, кафенета и паркове, Ереван е по-млад и жив град от много западни столици.

Ексурзията започва с МЕТЕНАДАРАН - едно от най-старите и най-богати хранилища за ръкописи в света. Неговата колекция от около 17 000 ръкописа включва почти всички области от древна и средновековна арменска култура и науки - история, география, философия, право, медицина, математика, космография, теория на календара, алхимия, химия, преводи, литература и граматика, хронология, История на изкуството, миниатюри, музика и театър, както и ръкописи на арабски, персийски, гръцки, сирийски, латински, етиопски, индийски, японски и др. Освен всичко това, има множество пергаментови ръкописи, скици и фрагменти.

През 1997 г. колекцията от древни ръкописи и книги е вписана в регистъра на програмата на ЮНЕСКО за световна памет.

Пешеходната обиколка включва площад Република - един от десетте най-красиви площади в света, Операта, Народното събрание, Националната академия на науките, парка на влюбените, комплекс Cascade и "Mayr Hayastan" /в превод Майка Армения/ – от където се открива прекрасна панорамна гледка към Ереван и др.

Следва посещение на MEGERIAN CARPEТ – тук посетителите могат да станат част от производството на килими, и да участват в боядисване на прежди чрез използване на растителни багрила, тъкане, стриване и т.н.

След това продължаваме към YEREVAN BRANDY COMPANY - дегустация на коняк (по желание и срещу допълнително заплащане).

Арменският коняк е гордостта на арменците: присъства на всяка една сватба и празник, а историята му датира чак от времето на Ной.

Производствената фабрика "YEREVAN BRANDY COMPANY" е създадена през 1887 г., когато Николай Тайриан е построил фабрика за коняк на мястото на стар замък. Скоро след това през 1900 г. Шустов, следващият собственик на фабриката, представя продукцията си на изложба в Париж и получава голямата наград. В допълнение към наградата, която получава, на Шустов му е дадено и разрешение да нарече произведената от него продукция с името Коняк. Това е началото и на голеният успех, тъй като през 1913 г. фабриката за коняк се превръща в една от 30-те компании, която има право да дава продукцията си на Негово Величество Императора.

Списъкът на любителите на арменския коняк включва много известни личности като Сър Уинстън Чърчил. В последните си години, Чърчил е бил попитан каква е тайната на дълголетието, а неговият отговор бил: "Никога не закъснявайте за обяд, пушете хавайски пури и пийте арменски коняк".

Ереванската фабрика за коняк е най-доброто място, от където може да получите информация за техниките на производство и да опитате тази легендарна напитка.

Трансфер до хотела. По желание вечеря срещу допълнително заплащане. Нощувка.


ДЕН 3/20.09.2017/сряда: ЕРЕВАН-ГАРНИ-ГЕГХАРД-СЕВАН-ЕРЕВАН

Закуска в хотела, след което отпътуваме за Котайк – област в Армения, разположена в централната част на страната.

По пътя, ще направим кратка спирка на "CHARENTS ARCH", откъдето се открива спираща дъха гледка към долината Арарат и планината Арарат.

Следва посещение на Храма Гарни - Това е може би най-известната структура и символ на предхристиянска Армения. Това е и единствената гръко-римска сграда с колонада в Армения и бившия Съветски съюз. Построен в чест на Бога на Слънцето. Той е бил лятната резиденция на арменските царе в продължение на 4 века.

Продъжаваме с посещение на чудото на арменската архителктура – Манастира ГЕГХАРД, построен през 13 век.

Това е и първият християнски манастир построен в арменските земи. Това е уникален комплекс от пещерни конструкции, разположен в живописна долина. Наречен е Манастирът на свещеното копие заради вярването, че едно от копията, пронизали Исус на кръста, се съхранява тук. Включен е в списъка на ЮНЕСКО за Световно наследство.

След това пътя ни води към синята перла на Армения – езерото СЕВАН.

Това е най-голямото езеро в региона и едно от най-високите сладководни езера в света с надморска височина 1950 метра. 28 реки и потоци се вливат в езерото Севан, но от него извира само една река - Храздан. Езерото е единственият голям източник на прясна вода в Армения и в цял Кавказ и е изветсно с различните си видове риба, но най-популярна е Севанската скумрия – ишхан. Местните казват, че всички хора, израснали около бреговете му, могат да се познаят по тюркоазеносиния цвят на очите – същият като водите на езерото.

Посещаваме и манастира СЕВАНАВАНК, разположен на полуостров в северозападната част на езерото, който първоначално е бил остров. На полуострова има две църкви построени през 874 г. и заедно формират манастира Севанванген.

Според надпис, намерен на територията му, манастирът е построен от арменската принцеса Мариам, дъщеря на Ашот I, който по-късно става крал на Армения и основател на династията Багратуни. Пред църквите има пейки, от които туристите могат да се насладят на невероятна гледка на Голям и Малък Севан и да се наситят на цветовете на езерото, които са променливи и зависят от времето.
Връщаме се обратно в Ереван.

Възможност за вечеря срещу допълнително доплащане. Нощувка


ДЕН 4/21.09.2017/ четвъртък. Официален празник на Армения – ДЕНЯТ НА НЕЗАВИСИМОСТТА

Закуска в хотела. Свободно време. На Деня на независимостта, Ереван оживява с изобилие от празненства и небе изпъстрено от фойерверки. На площада на Репубиката има открита сцена на която армески певци и танцови състави изпълняват различна програми, а трицветните червени, синьо и оранжеви флагове танцуват заедно с хората.

На 21 септември 1991 г. Армения провежда референдум за независимост от СССР след 70 години съветско управление. Арменската съветска социалистическа република оттук нататък става известна като свободна, самоуправляваща се Република Армения. Честит Ден на Независимостта, Армения!

Възможност за гала вечеря в местен ресторант с фолклорна програма срещу допълнително заплащане. Нощувка.


ДЕН 5/22.09.2017/петък: ЕРЕВАН – ХОР ВИРАП – ЕЧМИАДЗИН – ЗВАРТНОЦ – ЕРЕВАН

След закуска в хотела се отправяме към Манастира Хор Вирап - известен с крепостта си и с една от легендите, според която подземната тъмница, която е под формата на дълбока яма, някога е била пълна с отровни змии и скорпиони, и в нея са били хвърляни затворници.

Именно тук според легендата, св. Григорий е бил хвърлен. Целта е била да бъде умъртвен, за да не може да проповядва християнството, но вместо това, той оцелял цели 13 години, изхранван от местна вдовица.Когато заточението му било прекратено, той се завърнал в царския двор и покръстил владетеля, превръщайки Армения в първата християнска държава.

Продължаваме с посещение на ЕЧМИАДЗИН - намира се на 30-40 км от столицата Ереван, а негов притегателен център е големият манастирски комплекс – седалище на главата на Арменската апостолическа църква.

Манастирският комплекс на Ечмиадзин се състои от няколко десетки сгради и църкви. Първата църквата е построена на това място веднага след покръстването на Армения през 301 г. През 5 в. църквата е заменена от нова, която е в основата и на сегашния храм. Включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Посещение на храма ЗВАРТНОТС. Храмът е построен през 7-ми век и има изключителна архителтурна стойност, като е смятан за едно от чудесата на арменската архитектура. Днес са оцелели само долната част от стените и отделни фрагменти.

Връщане в Ереван и посещение на пазара ВЕРНИСАЖ и пазара за подправки и плодове. Пазара Вернисаж работи активно през уикендите. В седмичните дни има вероятност не всички сергии да бъдат отворени.

Връщане в хотела. Възможност за вечеря срещу допълнително заплащане. Нощувка.


ДЕН 6 /23.09.2017/събота:

Ранно напускане на хотела в 00:15 часа (ще бъдат предоставени кутии със закуска). Трансфер до летището в 00:30 часа и отпътуване в 02:55 часа с полет на авиокомпания Аерофлот през Москва за София.

Тагове

Оферти - Армения |  Оферти - Ереван |  Екскурзии - Армения |  Екскурзии - Ереван |  Екзотична почивка 2024 - Армения |  Екзотична почивка 2024 - Ереван

Избрани оферти