Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мексико

Мексико и Куба - 10 нощувки - полет от София - 18.10.2020 г./26.02.2021 г.

Номер на оферта

/

110468

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София  – Истанбул – Мексико сити/Хавана - Истанбул – София с включени летищни такси (356 евро). Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
Самолетен билет за полет Мексико - Канкун с включени летищни такси
Самолетен билет за полет Канкун - Хавана с включени летищни такси
3 нощувки със закуски и вечери в хотел  Royal Reforma 4* или подобен в Мексико сити.
Кулинарен тур с дегустации в Мексико сити
3 нощувки със закуски и вечери  в хотел Beachscape Kin Ha 4* или подобен в Канкун
2 нощувки със закуски в хотел  H10 Panorama 4* или подобен в Хавана
1 обяд по време на сити тура в Хавана
Посещение на музея на рома в Хавана с включена дегустация
3 нощувки на база All inclusive в хотел Ocean Vista Azul 5* или подобен във Варадеро
Всички трансфери в Мексико и Куба
Обиколка на Мексико сити
Екскурзия до Теотихуакан и посещение на базиликата „Девата от Гваделупе”
Екскурзия до Чичен Ица, Валядолид  и сеноте Саамал с включен с обяд
Сити тур на Хавана
Входни такси за всички туристически обекти, предвидени в  програмата
Екскурзоводско обслужване на английски език
Водач-преводач от фирмата организатор
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на ЗК "Мондиал"

Цената не включва

ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ДОПЛАЩАТ:
Виза за Куба
Държавна такса напускане Мексико – около 35 USD
Еко такса за престой в Канкун – около 1,35 USD на стая на вечер (заплаща се в хотела)
Такса обслужване за местни шофьори и екскурзоводи – общо  65 евро, заплащат се при доплащането по договора
Доплащане за единична стая – 1222 лв.
Цената не включва:
Екскурзия до  Санта Клара – Тринидад – Сиенфуегос с включен обяд – 135 евро
Посещение на кабаре Тропикана шоу в Хавана с включен трансфер с ретро автомобил и пакет напитки – 125 евро (вечеря – 30 евро)
Непосочени в програмата хранения, напитки, допълнителни посещения, такси
Лични разходи за телефон,минибар,  хотелски услуги, непредвидени в програмата, напитки, кафе, чай
 

Програма на пътуването

Мексико и Куба

Маршрут: СофияПарижМексико сити – Теотихуакан – Канкун – ХаванаВарадероАмстердамСофия

12 дни/10 нощувки

ДАТИ:
18.10.2020 - 30.10.2020 г.
26.02.2021 - 10.03.2021 г.

====================================

ЦЕНИ:


1) 18.10.2020 - 30.10.2020

Стандартна цена за отпътуване от София: 3523 евро/6890 лв. с включени летищни такси.


2) 26.02.2021 - 10.03.2021

Пакет Стандарт: Цена до 31.07.2020 – 6386 лв. + бонус безплатна екскурзия до Чичен Ица в Мексико.

Пакет Премиум: Цена до 31.07.2020 – 6736 лв. + бонус безплатна екскурзия до Чичен Ица в Мексико и включена застраховка Отмяна на Пътуване.

Стандартна цена за отпътуване от София: 3523 евро/6890 лв. с включени летищни такси.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Предлагаме ви пътешествие, в което древни истории и култури се преплитат с лазурни брегове. Ще се опитаме да разбулим огромната мистерия около изгубените мексикански цивилизации на ацтеките и маите и ще се насладим на всеки миг от това приключение, обхващащо руини, красиво запазени колониални градове и безкрайни плажове. От лудия мегаполис на Мексико Сити до спокойното крайбрежие на полуостров Юкатан и още... само с един кратък полет се връщаме сякаш в друго измерение, защото посещението на Куба е като отдръпване във времето, така незначително малко се е променила през последните 50 години. Очакват ни очарователните улици на Хавана, с американските си ретро автомобили и с ухание на кубински пури, музика, коктейли и салса. За да се насладите напълно на кубинското изживяване, с готовност очаквайте неочакваното, отворете сетивата си и най-вече проявете приключенския си дух.


Защо да изберете тази програма?

Комбинация от най-доброто в двете страни - Мексико и Куба
Богата, балансирана програма, която съчетава посещения на културно исторически забележителности /част от световното наследство и под закрилата на Юнеско/ и възможност за почивка на лазурните карибски брегове
Удобни полети, без трансферни нощувки
Кулинарно приключение в мексиканската столица
Екскурзия до древния и мистериозен Теотихуакан, наричан „Град на Боговете“ от ацтеките
Почивка на бреговете на най - красивия мексикански курорт Канкун
Екскурзия до Чичен Ица, едно от седемте чудеса на съвременния свят, обект на  ЮНЕСКО и символ на Мексико
Сити тур на Мексико сити
Сити тур на Хавана
Почивка в 5* хотел във Варадеро на база Ол Инклузив
Подбор на доказано добри 4* и 5* хотели
Балансирано съотношение между цена и качество
Водач от фирмата-организатор.

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: София - Истанбул - Мексико
Полет от София с Турските Авиолинии в 09:55ч. и кацане в Истанбул в 11:30ч. /по желание на туристите и срещу допълнително заплащане можем да организираме сити тур на Истанбул/. Отлитане за Мексико в 21:20 ч.

Ден 2: Мексико сити
Пристигане в столицата Мексико сити в 03:35 ч. местно време. Посрещане на летището от представител на фирмата-партньор на туроператора, трансфер и настаняване в хотела - Royal Reforma 4* или подобен. Време за почивка.
Мексико Сити е една от най-интересните дестинации в света. Неговият исторически център е обявен за световно наследство от ЮНЕСКО и е сърцето на живата и до днес култура на една изчезнала цивилизация. Днес ще се потопим в атмосферата на този невероятен град, построен през 16 век от испанците върху руините на Теночтитлан - старата столица на ацтеките. Мексико Сити е един от най-големите и най-гъсто населени градове в света, а New York Times го нарича „метрополисът, който има всичко“. Не е изненада, че се смята за един от най-вълнуващите за посещение градове в света.
Около обяд следва пешеходна разходка из историческия център на мексиканската столица. Акцентите: Паметника на революцията, централния площад „Ел Сокало” с Националния дворец, дом на най-ярките исторически стенописи, сътворени от знаменития мексикански художник Диего Ривера. И по-нататък: бароковата катедрала, чието строителството трае цели 300 години, руините от главния храм на ацтеките Темпло Майор, чиито останки свидетелстват за човешките жертвоприношения, извършвани тук (посещаваните обекти се разглеждат отвън), Двореца на изящните изкуства и др.
След това ще ви предложим нещо нетипично - ще можете да се потопите в истинската мексиканска атмосфера и да излезете от рамките на една стандартна туристическа екскурзия. Пригответе се за истинско кулинарно приключение! Открийте божествените гастрономически тайни, които Мексико Сити може да предложи и които знаят само местните експерти по храните. Историческият център е мястото, където хилядолетните традиции се срещат с уникалните вкусове на автентичната мексиканска храна. Отвеждаме ви до Меркадо де Сан Хуан - наистина уникално изживяване в Мексико Сити. Няма по-добро място да експериментирате от пазара Меркадо де Сан Хуан, който е известен с това, че тук можете да намерите много продукти (например по-малко достъпни азиатски зеленчуци и изобилие от екзотични меса), които никога не бихте предположили, че се предлагат в Мексико (крокодил, броненосец и др.). Бъдете готови да преминете от възхитителни предиспански ястия към изискана модерна храна. Нашият експерт по храните се разхожда с вас по пресечената пътека, за да разгледате прекрасни улици, елегантни дворци и очарователни площади, докато слушате забавните истории, легенди и история, които превръщат Мексико Сити във вълшебно място. Посещаваме най-добрия магазин за бонбони в Мексико, ще вкусим автентична предиспанска и екзотична храна, най-добрите морски дарове в Историческия център, изискана съвременна мексиканска храна, вкусни мексикански сирена и месо, традиционна кантина, възхитителни ядивни био цветя и зеленчуци и типична оаксаканска храна. (Оаксаканската кухня се базира на продукти като царевица, боб и люти чушки, но има голямо разнообразие от други съставки и начини на приготвяне поради влиянието на разнообразната география и местните култури.) Включени са всички дегустации, които са повече от достатъчни за обяд, бутилка вода и местен водач и експерт по храните.
Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 3: Градът на Боговете
След закуска ще продължим да изследваме многото лица на този мултикултурен град. Ще посетим Плаза де лас Трес Културас (Площада на Трите Култури) - дезориентиращо съчетание на модерна, колониална и древна архитектура. Ще научим трагичната история на древния ацтекски град Тлателолко и ще се удивим как, въпреки кръвта пролята някога тук, днес руините на ацтекски храмове съжителстват хармонично в съседство с католическата църква Сантяго де Тлателолко и модерен жилищен комплекс. Смята се, че именно тук е било последното сражение между испанските завоеватели и ацтеките. Като спомен за онези отдавна отминали времена тук е поставена мемориална плоча с надпис: „На 13 Август 1521 година, геройски защитавайки Куаутемок (последния император на ацтеките), Тлателолко падна под набезите на войските на Ернан Кортес. Това не беше нито победа, нито поражение, това беше болезненото раждане на едно мултикултурно общество.”
Продължаваме към покрайнините на Мексико сити, където са разположени мистериозните останки на древния град Теотихуакан - един от най-впечатляващите археологически обекти в света. Въпреки че учените проучват мястото вече повече от един век, деветдесет и пет процента от руините все още не са разкопани.
Наричан от ацтеките „Град на боговете”, достигнал своя разцвет през ІІІ - ІV век., това е бил най-обширния град в цяла Америка (30 кв. км) и един от най-големите в древния свят, където са живели близо 150 000 души! Остава мистерия кои са били жителите на Теотихуакан, защо са го изоставили и дори не е известно първоначалното му име. Когато ацтеките пристигнали в Мексиканското централно плато през първата половина на XIV век и открили изоставените руини на града, те го свързали със собствените си митове за създаването на света и му дали името Теотихуакан (където боговете са сътворени). Тук ще посетим Пирамидата на слънцето (висока 65 метра, трета по големина в света) и Пирамидата на Луната, Пътя на мъртвите, Двореца на ягуара, Храма на Пернатата змия (изображението на Кецалкоатъл - най-важното божество на американския континент в древността) и др.
Посещение на базиликата „Девата от Гваделупе”. Това е най-важният център за поклонение на католиците от Латинска Америка, вторият по посещаемост след Ватикана в Рим. Разглеждане на старата и новата базилика, която разполага с 10 000 седящи места за богомолците. Легендата разказва как през 1531 г. обикновен човек на име Хуан Диего се разхождал из хълма Тепеяк, когато изведнъж видял светещата фигура на Дева Мария. Тя поискала да й се построи църква на това място. Диего разказал това на епископа, но той поискал знак, който да докаже, че това наистина е небесно послание. Тогава Дева Мария заръчала на Хуан да се изкачи на върха на хълма и да набере от цветята, които растат там. Като по чудо той намерил изобилие от цветя, където до сега имало само кактуси и трева. Богородица вързала цветята в наметалото на Диего, и той ги отнесъл на епископа. Когато цветята паднали от наметалото му, епископа видял, че това са кастилски рози, които не растяли никъде в Мексико, но по-важното е, че образът на самата Богородица бил отпечатан върху наметалото на Хуан Диего.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 4: Мексико Сити - Канкун
Сух пакет за закуска и трансфер до летището за полет до Канкун в 11:00ч. Пристигане в Канкун в 13:15 ч, трансфер и настаняване (след 15.00) в хотел Beachscape Kin Ha 4* или подобен. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря и нощувка.

Ден 5: Канкун – Чичен Ица – Канкун
Закуска.
Днес ви предлагаме целодневна екскурзия до древния град Чичен Ица, едно от седемте чудеса на съвременния свят, обект на ЮНЕСКО и символ на Мексико, един от най-забележителните културно-исторически комплекси от времето на маите. Религиозен, военен, политически и търговски център в древността, един от най-големите градове на маите от 600 г. до 1200 г. сл. Хр., който в своя разцвет е бил обитаван от 35 000 души. Многобройните археологически находки в Чичен Ица са смес от културите на маи и толтеки. Най-впечатляващите структури на Чичен Ица са разположени в централната зона. Там ще намерите Голямото игрище с каменни обръчи за древната игра с топка пелота, храмове, обсерваторията, за която се счита, че е била използвана от маите за изучаване на небесните тела, грандиозния Замък „Ел Кастильо” (Пирамидата на Кукулкан) и камъкът от календара на маите, който е с размери 25 метра. Толтекските воини са представени в гравюрите, открити около входа, в горната част на замъка. По време на пролетното и есенното равноденствие слънцето създава илюзията за змия, която се изкачва или спуска по стълбите на пирамидата Кукулкан, фантастично явление, което привлича много хора.
Отпътуваме към Хасиенда Селва Мая, ресторант, построен върху останките на старо ранчо за добитък във Валядолид. Ще се разходим из този впечатляващ колониален имот и ще поплуваме в прохладните, тюркоазени води на типичното за полуостров Юкатан сеноте. Това са дълбоки естествени кладенци, обикновено в пещери, които в древността са снабдявали маите с вода. Следва вкусен обяд с местни и регионални деликатеси. След обяд ще посетим град Валядолид - Столицата на Маите на изток. Изящната архитектура и старите имения, боядисани в цветовете на небето, създават впечатление за град, в който времето е спряло и минало и настояще се сливат в една неразделна спирала. Тук ще разгледаме историческия градски площад, величествените колониални сгради около града и ще се спрем на колоритния местен пазар. Ще посетим и метох от дните на ранните християнски мисионери.
Вечеря и нощувка.

Ден 6: Канкун
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря и нощувка.

Ден 7: Канкун - Хавана - Варадеро
Сух пакет за закуска. Ранен трансфер до летището в Канкун за полет до Хавана в 09:00 ч. Пристигане в кубинската столица в 10:25ч., посрещане от местните ни партньори и трансфер до Варадеро. Настаняване в хотел Ocean Vista Azul 5* на база All Inclusive. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

Ден 8: Варадеро - Санта Клара - Тринидад - Сиенфуегос - Варадеро
Закуска.
По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Трите града - Санта Клара, Тринидад и Сиенфуегос (около 14 часа). В Санта Клара ще посетим мавзолея на Че Гевара, където е представен неговият живот и съдба. Пътуването продължава до Сиенфуегос, наричан още Перлата на юга. Включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, това е впечатляващо красив град. Маршрутът от Сиенфуегос до Тринидад е много живописен, пътят минава между Карибско море и планините Ескамбрай. Тринидад е основан през 1514 г., заселниците забогатяват чрез отглеждането, търговията и износа на захарна тръстика. Големите къщи с вътрешни дворове тук са доказателство за богатството на предишната захарна аристокрация на Тринидад. Живописният колониален град също е обект на ЮНЕСКО.
Завръщане във Варадеро, нощувка.

Ден 9: Варадеро
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения. Нощувка.

Ден 10: Варадеро - Хавана
Закуска. На обяд напускане на хотела и трансфер до Хавана. Настаняване в хотел H10 Panorama 4*. Свободно време и вечерта по желание и срещу допълнително заплащане посещение на Тропикана шоу - едно от най-вълнуващите кабарета в Латинска Америка (от 1939г.), където гости са били музиканти като Нат Кинг Кол, Бени Мур и др.

Ден 11: Хавана
Човек не може да си представи Хавана. Тя е някъде отвъд човешкото въображение - прекалено дръзка, твърде противоречива и - въпреки 60-годишното пренебрегване - твърде красива. Може би това е духът на дългата история на пиратство, колониализъм и мафиоти. Може би това е оцеляващият дух на население, белязано от две войни за независимост, революция, социализъм и американско търговско ембарго. Или е възможно да има нещо общо с неудържимата салса енергия, която рикошира в стените и се излъчва най-категорично от хората. Не идвайте тук със списък от задължителни за посещение забележителности, просто отворете ума си и се подгответе за дълго и бавно съблазняване.

След закуска започва обиколката на "Градът на колоните" - така наричат кубинската столица. Хавана е и най-големият колониален град в Латинска Америка. Близо 500 години след основаването, градът е обявен за един от Седемте градове - Чудеса на света в наши дни. Разходка из стария град, с неговите площади, крепости и сградите, построени от испанците през 16 и 19 век, посещение на Бодегита дел Медио, един от любимите барове на Хемингуей за свеж коктейл от мохито. Обяд по време на тура. Посещение на Музея на рома, като в края на тура ще можете и да дегустирате прочутия кубински ром. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 12: Хавана - Истанбул
Сух пакет за закуска. Ранен трансфер до летището за полет до София през Истанбул в 09:35 ч.

Ден 13: Истанбул - София
Пристигане в турската столица в 08:35. Полетът за София е в 14:45ч. Пристигане в България в 15:05ч.


=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой участници: 15
Условия за записване и начин на плащане:
Депозит: 50% от пакетната цена
Доплащане до 60 дни преди отпътуване
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Необходими документи:
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: за Мексико: Българските граждани могат да влизат и пребивават на територията на Мексико като туристи без визи за срок до 180 дни.
за Куба: Българските граждани трябва да имат издадена виза от съответното кубинско посолство или туристическа карта.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗАД АРМЕЕЦ” или Мондиал Асистанс.
Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100002457.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико

Избрани оферти