Начало / Екскурзии / Екскурзии - Вилнюс

Прибалтика – класически тур със самолет 2017 г. – 7 дни - Ограничени места!

Номер на оферта

/

110438

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Вилнюс/Талин-София с включени летищни такси към 21.10.2016 (подлежат на препотвърждение към момента на резервацията)
6 нощувки със закуска (2 във Вилнюс, 2 в Рига и 2 в Талин)
Транспорт с автобус/минибус по време на цялата програма
Местни екскурзоводи с руски език при разглеждане на забележителностите по маршрута
Входни такси за:
Замъка Тракай в Литва
Национален парк Гауя и замъка Турайда, Катедралата на Рига, замъка Рундале, замъка Бауска (градината и краткия маршрут) в Латвия
Замъка Кадриорг в Естония
Местен придружител по време на цялото пътуване в Прибалтийските страни с руски език
Медицинска застраховка със застрахователна премия 10 000 евро на човек

Цената не включва

Бакшиши и други лични разходи
Допълнителни мероприятия, непосани в програмата
Разходка с лодка по езерото Галве, Тракай, Литва – 10 евро на човек
Дегустация на литовски сирена – 7 евро на човек
Посещение на замъка Гедимнас, Вилнюс – 5 евро на човек
Вход за панорамната кула на църквата Свети Петър, Рига, Латвия – 7 евро на човек
Концерт в Катедралата на Рига – 9 евро на човек
Круиз по Даугава, Рига – 7 евро на човек
Дегустация на латвийски трюфели в Рига – 7 евро на човек
Посещение на Кик и де Кок (прякор за кулите в центъра на Талин, част от отбранителната система на града) – 7 евро на човек
Дегустация на марципан в Талин – 9 евро на човек
Възможност за обяди – 5 обяда – 75 евро на човек
Възможност за 6 вечери в ресторантите на хотелите – 120 евро на човек
Всичко неописано в „цената включва”

Програма на пътуването

Класически тур на Прибалтика - ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА!

Самолетна екскурзия: 7 дни/6 нощувки


ДАТА: 03.06.-09.06.2017 г.

ЦЕНА:
- На човек в двойна стая: 1500 лв.

Краен срок за записване: 25.04.2017 г. или до изчерпване на местата.

----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================


ПРОГРАМА:

Ден 1
Полет от София до летище Вилнюс. Пристигане на летището във Вилнюс, посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела. Свободно време и нощувка.

Ден 2 Вилнюс-Тракай-Вилнюс
Закуска в хотела, след която следва обиколка на столицата на Литва, Вилнюс.
Вилнюс се слави като един от най-красивите барокови градове в Северна Европа със своите тесни улички и красивата панорама с множество камбанарии. По време на обиколката ще посетите централния площад с катедралата от 17 век, ще се разходите по знаменитата улица Пилиес с реставрирани сгради от 16-18 в., ще достигнете до стария град, където ще посетите източно-православната църква „Свети дух” и готическата църква „Света Ана и Бернадет”. Няма да пропуснете и „Портите на зората”, част от някокашните отбранителни укрепления, заобикаляли града, със светия лик на Дева Мария, както и еврейското гето (до Втората световна война Вилнюс е наричан Северният Йерусалим и градът е културна столица на народите, горовещи езика идиш). Ще продължите към сградата на Университета във Вилнюс и Президентския дворец. По пътя ще видите и църквата „Свети Петър и Павел”, смятана като най-красивата в цяла Литва заради невероятната си украса – дело на италиански майстори.
Свободно време за обяд.
След обяда следва отпътуване за Тракай, старата столица на Литва, на 30 км от Вилнюс, където ще откриете красотата на готически замък от 14 в., построен с червени тухли в средата на езерото Галве.
Връщане във Вилнюс и нощувка.

Ден 3 Вилнюс – Хълм на кръстовете – Рундале – Бауска – Рига
Закуска в хотела, след която следва отпътуване за Хълма на кръстовете, едно от най-мистериозните места в Литва, недалеч от град Шауляй. На това място са натрупани над 50 000 разпятия, а хората поставят нови и нови на могилата с надеждата, че това място ще им донесе късмет.
След обяда следва отпътуване за замъка Рундале – архитектурната перла на Латвия, известен като единственият оцелял до днес замък в бароков стил в Прибалтийските държави. По време на обиколката на замъка ще може да се запознаете с красотата и уникалността на Бартоломео Растрели, италианският майстор-архитект, построил и Зимния дворец в Санкт Петербург, и да се насладите на експозиция, включваща картини, мебели и изделия от сребро и порцелан от 18 век.
Свободно време за обяд.
Посещение на Замъка Бауска, състоящ се от крепост, построена от Ливонския орден през 15 в., жилищна част, превърната по-късно в резиденция на Великия херцог в края на 16 в. и укрепление от 17-18 в.
Нощувка в Рига.

Ден 4 Рига-Юрмала-Рига
Закуска в хотела, след която следва обиколка на Рига.
Рига е град, който вдъхновява. Докато се разхождате по улиците на стария град, ще може да се убедите, че всеки ъгъл от неговите сгради е бил построен, стремейки се към постигането на перфекционизъм. По време на обиколката ще посетите Катедралата на Рига, основния символ на града, построена през 13 в. от Алберт фон Буксхоеведен, немски мисионер-воин, който е плавал на север, за да убеди латвийците-езичници да сменят вярата си, църквата „Свети Петър”, сградата на която едно време е била притежание на търговците от Ханзата. Няма да пропуснете и Шведската порта и ансамбъла от три сгради, издигнати през Средновековието и често наричани тримата братя, църквата „Свети Якоб”, сградата на Парламента и стария Замък на Рига, построен през 1330 г. (в момента е резиденция на президента на Латвия). Площад Ливу, построен през 20 в., на мястото на разрушени през Втората световна война военни сгради, сградата на Националната опера и балет на Латвия и наблюдателната кула от 14 в., както и квартал Арт Нуво и статуята на свободата и заобикалящия я парк с неговите водни канали са също част от тази незабравима обиколка на Рига.
Свободно време за обяд.
След обяда следва посещение на Юрмала – най-големия летен и балнео курорт на Латвия, разположен на 25 км от Рига на брега на залива на Рига с неговите 32 км плажни ивици.
Нощувка в Рига.

Ден 5 Рига-Сигулда-Турайда-Пярну-Талин
Закуска в хотела, след която се отпътува за Сигулда и Турайда (Латвийската Швейцария, наричана така поради наличието на множество къщички, наподобяващи с архитектурата си типично швейцарско алпийско селце), където ще посетите националния парк Гауя. По време на обиколката ще разгледате замъка Турайда (замъкът на кръстоносците от Ливонския орден) и пещерата Гутман (старинно култово място и охраняем геологически обект. Височината е 10 м, ширината – 12 м, а дълбочината – 18,8 м). Тук ще научите легендата за Турайдската роза, истинска кървава история, потвърдена от събедните протоколи, но повече на място. Отношение към тази легенда има и замъка Сигулда, който също ще посетите.
Свободно време за обяд.
След обяда следва посещение на Пярну, най-големия естонски морски курорт. Тук ще имате час време, за да се запознаете с историята на града и да се разходите по главната пешеходна улица.
Нощувка в Талин.

Ден 6 Талин
Закуска в хотела, след която следва обиколка на Талин. Градът е известен със старати си част – част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО – със сгради, принадлежали на Ханзата и с красивите си гледки. Запомня се от своите посетители като град, в който старото и новото съжителстват в хармония и със сградите, построени от варовик, местния строителен материал. По време на обиколката ще посетите горната част на Стария град, наречена Тоомпеа и ще видите източно-православната катедрала Александър Невски, построена през 1900 г., най-старата църква, датираща от 1233 г. Тоомкирик, сградата на Естонския парламент и заобикалящите стария град стени и кули от отбранителните укрепления. От върха ще може да видите долната част на Талин. По време на обиколката в долната част на стария град ще видите търговски сгради от времето на Ханзейския съюз и Заседателна зала.
Свободно време за обяд.
След обяда ще посетите замъка Кадриорг и парка, построени по времето на руския цар Петър I по проект на Николо Микети, пристигнал от Рим. Замъкът е построен по подобие на италианските вили, състоящи се от основна сграда и два анексирани към нея по-малки сгради. След посещение на замъка ще посетите мястото, където ежегодно се провежда националния песенен фестивал, а обиколката ще завърши с посещение на пристанището Пирита Марина, което е домакин на ежегодната международна регата.
Нощувка в Талин.

Ден 7 Талин
Закуска в хотела, след която имате възможност за самостоятелно разглеждане на града или допълнителни екскурзии на запитване до момента на трансфера ви за полет обратно до България.

==========================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Вилнюс: Comfort Choice 3* или подобен
Рига: Hanza 3* или подобен
Талин: Shnelli 3* или подобен

==========================================================

Необходими документи: задграничен паспорт или лична карта


Условия за резервации и анулации:
- Депозит от 200 евро на човек към момента на резервацията
- Доплащане до 100% 30 дни преди датата на пътуването

Анулации до 30 дни преди датата на пътуването – без неустойка (с изключение на неустойка, ако има такава, за самолетни билети по външни полети)
Анулации в периода 29 до 22 дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването
Анулации в периода 21 до 0 дни преди датата на пътуването –100% от общата стойността на пътуването

Тагове

Оферти - Литва |  Оферти - Вилнюс |  Екскурзии - Литва |  Екскурзии - Вилнюс |  Лято в чужбина - Литва |  Лято в чужбина - Вилнюс

Избрани оферти