Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

6-ТИ СЕПТЕМВРИ 2024 ВЪВ ВИЕНА СЪС САМОЛЕТ

Номер на оферта

/

242329

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен полет София - Виена - София на авиокомпания Раян Ер с включени летищни такси
Малък салонен багаж с макс. размери 40x20x25cm до 10 кг.
Голям салонен багаж с макс. размери 55x40x20 см до 10 кг. (Приорити) - поставя се в багажното отделение над седалката; 
трансфер летище - хотел – летище;
3 нощувки със закуски в избрания хотел;
"В сърцето на Стара Виена" - пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
Цялостна организация и обслужване на български език

Цената не включва

Доплащане за чекиран багаж до 20 кг., двупосочно: 176 лв
Доплащане за съседни места в самолета двупосочно;
Слушалки по време на екскурзиите: 3 € на човек на ден (на място, в брой);
Разходи за градски транспорт;
Градска такса - при наличие на такава се заплаща на рецепция на хотела;
Застраховка "Отмяна на пътуване" – може да се сключи до 5 дни след резервация;
Електронна поименна карта за градски транспорт за 72-часа/ седмична за цялата градска мрежа: 40 лв на турист (издава се от България)
Допълнителни екскурзии по желание:

"Величието на двореца Шонбрун" с местен екскурзовод на български език: 59 лв за възрастен (допълнително, на място се заплаща входна такса 21 €); 39 лв за деца и младежи до 17,99 г. (на място се заплаща входната такса);

"Хофбург - музея на Сиси и императорските апартаменти" с местен екскурзовод на български език: 59 лв за възрастен (допълнително, на място се заплаща входна такса 20 €); 49 лв за деца и младежи до 17,99 г.

"Хофбург - Императорската съкровищница" с местен екскурзовод на български език: 59 лв за възрастен (допълнително, на място се заплаща входна такса 20 €); 49 лв за деца и младежи до 17,99 г.;

"Изкуство в двореца Белведере" с местен екскурзовод на български език: 69 лв на турист  (допълнително, на място се заплаща входната такса 18 €); 49 лв за деца и младежи до 17,99 г.;

Билет за класически концерт с произведения на Моцарт и Щраус - Цена на билета: Кат. B - 65 €/ 128 лв.; Кат. A - 79 €/ 155 лв; Кат. VIP - 110 €/ 216 лв; 

Дневен круиз по Дунав - 60 лв за възрастен; 

Austrian Dinner Show - Вечеря с шоу програма на 06.09.24 (тристепенно меню, музикална шоу програма с класическа музика и танци, такса резервация): 160 лв на турист;

Билет за самостоятелно посещение на музея Албертина - 42 лв на турист над 19 г.;

Двупосочен трансфер до outlet център Parndorf от веригата "McArthur Glen": 139 лв на турист при мин. 4 записани туристи;

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия до Виена, Австрия за 6-ти септември
Топ оферта за уикенд във Виена със самолет и обслужване на български език
3 нощувки в центъра на Виена в хотел по избор
Пътуване до Виена през септември

-----------------------------------

Промоционални цени до изчерпване на ограничен брой места за всяка дата на заминаване.

=====================================================


ПРОГРАМА "ВИЕНА ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ"
ДЕН 1

Отпътуване от Терминал 2 на летище София с директен полет за Виена в 13:45 ч. Посрещане на летището във Виена. Трансфер до хотела. Настаняване.

Пешеходна обиколка на Стара Виена: "В сърцето на Стара Виена" с екскурзовод на български език (включена в цената):
Разходка в стария градски център на Виена - част от световното и културно наследство на ЮНЕСКО. 
Акценти: Виенската опера, хотел Захер, Албертина, готическата катедрала Св. Стефан, златната чумна колона от 17-ти век, църквата "Св. Петър" - един от най-ярките образци на бароковата архитектура, историческата сладкарница Demel, площад Св. Михаил с едноименната църква. В Хофбург - бивша резиденция на Хабсбургите от 13-ти век до 1918 г., ще видим Националната библиотека и църквата на августинците, Швейцарския двор с Императорската съкровищница, Кралската капела - седалище на хора на виенските момчета, Испанската школа по конна езда, в която белите жребци липицани се обучават да изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус и много други.

Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2

Закуска. Свободно време или по желание (с доплащане):

==>"Величието на двореца Шонбрун" - посещение на музея с местен екскурзовод на български език.
Комплексът Шонбрун е включен в списъка на Световно културно наследство на ЮНЕСКО, като един от най-добрите образци на архитектурните стилове рококо и барок.
Посещението на двореца Шонбрун (любимата лятна резиденция на императрица Мария Терезия) включва разглеждане на 22 зали, между които Голямата галерия, великолепната Церемониална зала, апартаментите на Франц Йосиф и Елизабет и южните приемни, пред които се простират прочутите градините на комплекса. Част от дворцовия комплекс е и великолепният парк в френски стил, фонтанът на Нептун, панорамната площадка на Мария Терезия „Глориет”, Къщата на палмите и прочутата Виенска зоологическа градина - най-старата в света (може да се посетят в свободното време). 

==>"Хофбург - музея на Сиси и Императорските апартаменти" - посещение на музея с местен екскурзовод на  български език (1 час).
Виенският Хофбург е бил резиденция на австрийските суверени в продължение на повече от 600 години. Музеят, посветен на най-известната императорска двойка на Австрия, ще ни пренесе в автентичната атмосфера на императорския двор от края на 19-и век. Очаква ни вълнуваща разходка в историята с разкази за съдбата и живота на император Франц Йозеф и красивата му съпруга Елизабет - Сиси. Наред с автентично обзаведените апартаменти, в музея ще видим и едни от най-известните портрети на Сиси, както и любопитни лични вещи, представящи официалния и личен свят на прочутото семейство.

==> 20:00 ч. "Austrian Dinner Show" с включена вечеря. (Продължителност на представлението: 2,30 ч.) - индивидуално посещение, залата се намира в центъра на Виена.
Музиканти, певци и темпераментни танцьори ще представят музикалните съкровища на Австрия в колоритно шоу. Музикалното пътешествие ще ви преведе през различните части на Австрия - от Тиролските планини до Залцбург, през Залцкамергут и Вахау до големия финал във Виена
Нощувка.

ДЕН 3

Закуска. Свободно време във Виена (възможност за посещение на музеи или шопинг) или по желание (с доплащане):

==>"Хофбург - Императорската Съкровищница"  - посещение на музея с местен екскурзовод на  български език (1 час). 
Императорската съкровищница, разположена във вътрешния двор на двореца Хофбург във Виена, е най-значимата в Западния свят. Събрала ценности, надживели превратностите на времето с над хиляда години история, тя представя инсигниите на императорската и църковна власт, скъпоценни камъни и редки произведения на ювелирното изкуство.

==>"Изкуство в двореца Белведере" - посещение на музея с местен екскурзовод на български език (1,5 часа).
Дворецът Белведере е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Бароковият комплекс е проектиран през 18-ти век от известния архитект Йохан Лукас фон Хилдебрант по поръчка на принц Евгений Савойски и днес принадлежи Националната художествена галерия на Австрия. През красивите градини във френски стил ще стигнем до основната сграда - "Горно Белведере", за да се запознаем с историята на двореца и видим най-големите шедьоври на майстора на сецесиона - Густав Климт ("Целувка", "Юдит I"), творбите на Егон Шиле, Оскар Кокошка, Клод Моне, Реноар, Ван Гог и други майстори на четката, представени в пищния аристократичен интериор. 

==>Круиз по р. Дунав (1 час) - индивидуално, круизното пристанище се намира в центъра на Виена.

==>20,30 ч. Класически концерт с произведения на Моцарт и Щраус в историческата зала Wiener Kursalon, където през 1868 г се е състоял първия концерт на Йохан Щраус  - индивидуално посещение, залата се намира в центъра на Виена.

Нощувка.

ДЕН 4
ВиенаСофия
Закуска. Освобождаване на стаите. Багажът може да се остави за съхранение в стаята за багаж в хотела.

Свободно време във Виена за самостоятелно посещение на музеи, разходка до Виенския Пратер с прочутото 65-метрово Виенско колело или по желание (с доплащане):


Трансфер от хотела до летището. Отпътуване за България с директен полет за София в 18:55 ч.

Разпределението на туровете в дните от програмата е примерно. Възможни са размествания на екскурзиите в дните от програмата. 
*При пристигане с по-ранен полет, включената в цената екскурзия се осъществява в първия ден от програмата.

Полетно разписание /възможни са промени/:
София-Виена 14:00 - 14:40/ Виена-София 18:55 - 21:30

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  6 септември 2024 - Австрия |  6 септември 2024 - Виена

Избрани оферти