Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лондон

АМЕРИКАНСКА РАПСОДИЯ - Екскурзия и круиз

Номер на оферта

/

242575

Дати & цени

28 март 2025 г. - Цена от 7240 лв.

Цената включва

Самолетни билети с летищни такси, 23 кг чекиран и 7 кг ръчен багаж с Бритиш еъруейз;
1 нощувка със закуска в хотел 4* в района на летище Хийтроу;
Трансфери летище – хотел – летище Лондон;
2 нощувки с 2 закуски в хотел в Ню Орлиънс център – Holiday Inn New Orleans Downtown Superdome 4* или подобен;
Пешеходна обиколка на Френския квартал в Ню Орлиънс;
3 нощувки с 3 закуски в хотел в Ню Йорк център – Courtyard New York Manhattan/Times square 3* или подобен;
Панорамна обиколка с автобус на Ню Йорк;
Трансфери летище – хотел – летище в Ню Орлиънс и Ню Йорк;
7 нощувки на борда на круизен кораб Norwegian Getaway;
Пълен пансион на борда – 7 закуски, 6 обяда, следобеден снак, 7 вечери;
Наливна вода, кафе, чай и сокове на закуска;
Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж;
Участие в игри, състезания, тематични партита;
Жива музика, шоу програми, анимация;
Детски клуб;
Пристанищни такси;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
Тур мениджър от агенцията.

Цената не включва

Напитки.
Екскурзии на брега.
Сервизно обслужване на кораба, заплаща се на борда – 20 щатски долара на човек на ден;
Багаж на вътрешния полет Ню Орлиънс – Ню Йорк – около 40 долара на куфар, заплаща се на летище;
Рум сървиз, услуги в СПА центъра, масажи, фризьор, маникюр.
Атракции и услуги: казино, магазини, фотограф, интернет, др.
Евентуална горивна такса.
Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 20 лв.
Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 60 лв.
Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително.
Избор на седалка в самолета (авиокомпаниите ги разпределят на случаен принцип) – цена на запитване
Виза за САЩ – 185 щатски долара.
Подготовка на документи за американска виза – 80 лв.
Пакет FREE AT SEA – 390 лв.

Програма на пътуването

АМЕРИКАНСКА РАПСОДИЯ

Една уникална програма, в която сме съчетали екскурзия из Луизиана и Ню Йорк
и Карибски круиз с Мексико, Белиз и Хондурас!

- гарантирани самолетни седалки

15 дни / 13 нощувки

ДАТА: 28.03.2025

ЦЕНИ на човек в двойна каюта:
Вътрешна - 7240 лв.
Прозорец . 7525 лв.
Балкон - 7995 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Вдъхновени от известната „Рапсодия в синьо“ на Джордж Гершуин ще преоткрием корените на джаза в Ню Орлиънс. Ще чуем истории за робството на Юга, за вуду магиите и фестивала Марди Гра. После ще плаваме из Мексиканския залив до Козумел и Коста Мая, ще видим кораловите рифове на Хондурас и белите плажове на Белиз. Апотеоз на пътешествието ни ще бъде „Голямата ябълка“!

----------------------

АКЦЕНТИ

страхотен маршрут, в който сме включили:
2 нощувки в Ню Орлиънс
разнообразни и интересни екскурзии в района -
джаз круиз с вечеря на параход по Мисисипи
екскурзия до плантация за роби
стария френски квартал (включена в цената)
7 нощувки на кораб Norwegian Getaway
Free Style круиз – плаване без фиксирани места и часове на хранене на кораба. Сами определяте дневната си програма и разполагате с времето си на борда
3 нощувки в Ню Йорк в хотел на Таймс скуеър
включена в цената екскурзия в Ню Йорк
предлагаме и екскурзия до Статуята на свободата
за удобство на клиентите - включена е 1 нощувка в хотел в района на летище Хийтроу
превод на екскурзиите на български език
водач и самолетни билети от България

=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден 28.03.2025
Полет СофияЛондон /20.15 – 21.50/. Нощуване в хотел до летището.

2 ден 29.03.2025 Ню Орлиънс, САЩ
Закуска. Трансфер до летището за полет ЛондонНю Орлиънс /13.35 – 18.55/. Трансфер и настаняване в хотел в централната част на града, близо до прочутия Френски квартал.

3 ден 30.03.2025 Ню Орлиънс, САЩ
След закуска ще се отправим на обиколка из Френския квартал, историческото сърце на града, известен с бурния си нощен живот и колоритните сгради с метални балкони. Ще минем по привлекателната за посетителите улица Бурбон, която е пълна с джаз клубове, шумни барове, в които се сервират силни коктейли, и ресторанти, предлагащи местната ароматна и пикантна кухня, наречена „каджун“. Тихите улици ще ни заведат до Френския пазар с изискани храни и местни занаяти и площад Джаксън, където улични артисти се забавляват пред извисяващата се катедрала Сейнт Луис. Това е квартал, пълен с местни герои: от музиканти и магьосници до хора, практикуващи вуду. Докато се разхождаме по историческите улици и алеи, минавайки покрай уличния театър, надничайки в исторически църкви, откривайки скрити дворове, ще слушаме истории за писатели, художници, свещеници и пирати. След екскурзията ще се отправим към пристанището, за да се настаним на нашия круизен кораб. Отплаваме в 16.00 ч.

4 ден 31.03.2025 на вода
Днес е първият ни ден на вода, ще имаме достатъчно свободно време, за да разгледаме нашия плаващ хотел.

5 ден 01.04.2025 Коста Мая, Мексико
Престой в Коста Мая от 11.00 до 19.00 ч.
Коста Мая е един от бързо развиващите се курорти на мексиканското крайбрежие, отправна точка за руините на маите в Чакчобен и развлекателния парк „Загубеното кралство на маите“, в който има басейни, зип лайн, водни спортове, детски клуб. Тук се предлагат също гмуркане, плуване с делфини, екскурзия с АТВ в джунглата, плаване с катамаран.

6 ден 02.04.2025 Харвест Кий, Белиз
Престой в Харвест Кий от 08.00 до 18.00 ч.
Това е прекрасна плажна дестинация с фин пясък, басейн, лагуна с водни спортове, бар. Освен да прекарате цял ден на плажа, може да се спуснете със зип лайн, да отидете на риболов или да се включите в гмуркане в близкия коралов риф. Това е вторият по големина риф в света, след Големия Бариерен риф в Австралия.

7 ден 03.04.2025 Роатан, Хандурас
Престой на Роатан от 08.00 до 16.00 ч.
Отново прекрасна карибска дестинация с възможности за плаж, водни спортове, гмуркане с делфини, разходка с катамаран или каяк. Предлага се и посещение на резервата Гумбалимба, където можете да видите любопитни маймунки.

8 ден 04.04.2025 Козумел, Мексико
Престой в Козумел от 08.30 до 18.30 ч.
Остров Козумел е разположен в югоизточната част на Мексико. Тук ще намерите прекрасни плажове и шопинг. Може да се спуснете с шнорхел или подводница на дълбочина от 30 метра, за да видите част от Мезоамериканския риф. Районът около него е богат на морски обитатели и пъстри корали. Предлагат се също екскурзии с АТВ в джунглата, разходка с джипове, каяк, плуване с делфини или скатове.

9 ден 05.04.2025 на вода
Днес е последният ни ден на вода, насладете се на плаването, а след това стегнете багажа. Утре нашият круиз приключва.

10 ден 06.04.2025 Ню Орлиънс, САЩ
Пристигаме в Ню Орлиънс в 07.00 ч. След закуска напускаме кораба и се отправяме към хотела. Настаняването е след 14.00 ч., но може да оставите багажа на рецепцията и да се разходите из града или да дойдете с нас на екскурзия до Плантацията с дъбовата алея. Робството е част от историята на Луизиана, когато белите господари разполагали с грандиозни имения, а работещите за тях роби тънели в мизерия. Контрастът между двата свята може да бъде усетен и днес в няколкото запазени имения в района. Ние ще посетим Oak Alley, наричано „Гранд дамата на големия речен път“. Никъде другаде в южната част на страната няма да намерите такава грандиозна обстановка. Впечатлява с 250-метровата си алея, обградена от гигантски дъбове, на възраст над 300 години, която води към къща, построена в гръцки стил. Сградата е с интериор от епохата и от 1972 г. е отворена за посещение. Срещу нея са поставени копия на колиби, каквито са били обитавани от робите, работещи в именията. Тук са снимани много клипове и филми, а ние ще разпознаем сцени от „Интервю с вампир“.
В началото на миналия век в Луизиана се заражда нов музикален стил, който скоро ще превземе целия свят и ще се превърне в музиката на 20 век – джазът. Корените му идват от блуса, рагтайма и суинга, а Ню Орлиънс става негов роден дом. Затова тази вечер ви предлагаме да се докоснем до автентичния джаз на юга по време на вечеря с местна кухня на последния останал параход, плаващ все още по река Мисисипи. Насладете се на красотата и романтиката на силуета на Ню Орлиънс от водата. Двучасовият круиз от сърцето на Френския квартал ще ни върне назад във времето, когато памукът е бил цар, а животът е бил бавен като течението на Мисисипи.

11 ден 07.04.2025 Ню Орлиънс, САЩ
Мислите, че сте видели всичко? Не, този град има още много тайни за разкриване. Чували ли сте за вуду магиите или за фестивала Марди Гра? Днес ще пътуваме в три века истории и легенди. Ще научим за пиратството в залива Сейнт Джон, в който французина Жан Лафит и неговите събратя – контрабандисти разграбват над 100 кораба, пълни със стоки и роби. Ще чуем истории от един от най-ярките фестивали в целия свят, чиято традиция в Луизиана датира от 1837 г. Марди Гра, или „мазния вторник“, е католически празник, и се провежда в последния ден преди Великите пости, когато е и кулминацията на празника. Подобни фестивали има и в други щати, но най-забележителния си остава този в Ню Орлиънс, за който хората се готвят цяла година. Ще научим и къде африканските роби са изпълнявали танци, за да успокоят духовете на вуду. Няма да пропуснем и Гардън дистрикт, район в който в началото на 19 век богати американци започват да строят къщи и имения с градини във викториански стил, искайки да бъдат далеч от креолите, живеещи в стария град. Днес районът е включен в листа на националните исторически забележителности. След екскурзията се отправяме към летището за полет до Ню Йорк. След пристигане ще се настаним в хотел на Таймс Скуеър, най-прочутата локация в града. От утре започва приключението Ню Йорк!

12 ден 08.04.2025 Ню Йорк, САЩ
Днес ще се запознаем с един от най-знаковите градове на Америка. Ще разгледаме най-интересната му част – остров Манхатън. Ще видим знаковия Сентрал парк, най-посещавания градски парк в САЩ с близо 35 милиона посетители годишно, Линкълн център, дом на прочутата опера Метрополитън, Кълъмбъс Съркъл – получил името си от статуята на Колумб, издигната в центъра, ще минем по прочутото 5-то Авеню – една от най-скъпите улици в света, на която се намират Рокфелер център и катедралата Свети Патрик. В източната част на Манхатън ще видим 102-етажната кула на Емпайър Стейт Билдинг, следва Крайслер Билдинг в стил ар деко, която с построяването си през 1931 г. става най-високата сграда в света. Пътят ни продължава към южната част на острова, където се намира финансовия център Уол стрийт с най-голямата Фондовата борса в света и Световният Търговски Център с Мемориала на жертвите от 11 септември, построен на мястото на кулите близнаци.

13 ден 09.04.2025 Ню Йорк, САЩ
Днес ви предлагаме допълнителна екскурзия до Статуята на Свободата, един от най-известните символи в целия свят. Тя се намира на остров Либърти и затова ще отидем до нея с корабче. Покритата с мед, колосална фигура е проектирана от френския скулптор Фредерик Бартолди и е подарък на САЩ от Франция. Американците връщат жеста с малко нейно копие, което днес може да се види във водите на Сена в Париж. Ще имаме свободно време, за да се разходим из парка около фигурата и да направим снимки от различни ъгли.
Втората ни спирка ще бъде остров Елис, където се намира Националният музей на имиграцията. Това посещение дава уникална представа за американската история. Сградата е възстановена във вида, в който е била в своя пиков период на експлоатация, когато хиляди хора са пристигали с кораби в Америка с надежда за светло бъдеще и първата им спирка е била тук. Съдбите на имигрантите оживяват чрез зашеметяваща колекция от артефакти. Експонатите представят историята на имиграцията в Америка от 1500 г. до днес. Десетки хора идват и сега, за да потърсят корените си в Центъра за история на имиграцията на американските семейства, който се намира на първия етаж. Докато се разхождате из комплекса, разгледайте Стената на честта на американските имигранти, която е посветена на преселниците от всички епохи. Екскурзията е около 6 часа. Остатъкът от деня ще е свободен, за да усетите духа на Ню Йорк, разхождайки се из неговите улици и музеи.

14 ден 10.04.2025 Ню Йорк, САЩ
Последният ни ден ще бъде свободен за шопинг или посещения на музеи по интереси. След обяд трансфер до летище Кенеди за полет Ню ЙоркЛондон /18.50 – 06.55/.

15 ден 11.04.2025
Полет ЛондонСофия /08.25 – 13.30/.

=============================================================

НАШИЯТ КОРАБ NORWEGIAN GETAWAY

Насладете се на Free Style круиз – плаване без фиксирани места и часове на хранене на кораба. Сами определяте дневната си програма и разполагате с времето си на борда.

NCL Getaway разполага с каюти за 3960 гости. Корпусът му е изрисуван от известния американски артист Дейвид ЛЕБО Ле Батард. Предлага голям избор от каюти за всеки вкус и бюджет. В централната част на кораба между 6,7 и 8 дек е изграден цял комплекс барове и ресторанти, които имат излаз към откритите палуба за хапване в стил “Ал Фреско“. С многото места за сядане на открито, той е чудесен вариант за плаване в топли води. Пуснат е на вода през 2014 г. и е реновиран през 2020 г.

Кулинарни пътешествия:
На борда ще намерите голям брой ресторанти, включени в цената на круиза:
O`Sheehan`s Bar and grill – пъб, в който се сервира храна 24/7
Savour – основен ресторант за закуска, обяд и вечеря
Taste – втори основен ресторант с разнообразно меню всеки ден
The Manhattan – трети основен ресторант с класически вкусове
Garden Caf? – бюфет ресторант на самообслужване
American Diner – начос, сандвичи, салати
Shanghai`s Noodle bar – азиатски ресторант

Срещу заплащане може да изберете още:
Ocean Blue – рибен ресторант
Moderno Churrascaria – бразилски стекхаус
Wasabi – суши бар
Cagney`s Steakhouse – първокласно телешко Black Angus
Dolce gelato – домашен сладолед, произведен на борда
La Cucina Italiana – вкусовете на Тоскана
Le Bistro – изтънчена френска кухня
Teppanyaki – японска кухня и шоу кукинг
The Bake Shop – пресни кейкове, бисквити и пасти
The Raw bar – морски специалитети и вино в неформална обстановка
Барове на борда:
Starbucks – любимото кафене на Америка е на борда на NCL
Syd Norman`s Pour house – с атмосферата на легендарния рок клуб от Ел Ей
Bar at the Atrium – за чаша Шардоне или ванилово лате, мястото е едно
Bar 21 – коктейл бар до казиното
Bliss Ultra lounge – бъди с ритъма на музика до малките часове
Mixx bar – пиано бар
Prime Meridian – коктейл бар
Skyy Vodka Ice bar – вдъхновен от ледения хотел в Скандинавия, този бар сервира напитки в чаши от лед от бар, направен само от лед
H2O – бар под звездите, вдъхновен от плажните партита на Ибиса
Sugarcane Mojito – за освежаващо мохито на откритата палуба
Sunset Bar – коктейл с гледка към залеза
O`Sheehan – пъб с винаги добра бира
The Humidor Cigar Lounge – бар за пури

За активна почивка и СПА:
На борда има няколко басейна и зони за релакс на открито с шезлонги.
Новият Mandara Spa предлага разнообразни процедури в елегантна обстановка с гледка към морето: солна стая, терапии с вулканични камъни, различни видове сауни, релакс зона, хидротерапии. За всички, които не искат да пропускат тренировката си, модерният Pulse фитнес център с най-съвременно оборудване.

Забавления:
Театър с шоу програми
Headliners Comedy Club – стендъп представления с едни от най-добрите имена в бранша
Vibe beach club – плажен клуб 18+
Studio за професионални снимки
Казино с игрални маси, слот машини и електронни игри
Аква парк с водни пързалки
Спортен комплекс с игрище
Шопинг Зона с бутици и безмитни магазини
Park West Gallery – галерия за съвременно изкуство
Високоскоростен интернет от Starlink
Illusionarium – специално място за провеждане на магически представления

За децата:
Splash Academy – зона за креативни игри, спорт и тематични партита, детски аквапарк,
Video Arcade – зона с видео игри, Guppies – пространство с игри за най-малките круизъри и техните родители и още много забавления за деца от всички възрасти: от най-малките до
Entourage – за тийнейджърите от 13 до 17 г.

Настаняване:
Избор между вътрешни каюти, каюти с прозорец, каюти с балкон, суити. Всички каюти са оборудвани със сешоар, телефон, телевизор, климатик.
Компанията разработва концепцията за студия за индивидуални пасажери, с голямо легло, баня и тоалетна на площ от 9 кв.м. Гостите на студията имат достъп до обща зона за релакс. Предлагат се без доплащане за единично настаняване и са добър вариант за икономично настаняване на пасажери, които пътуват сами.
The Heaven
Луксозната зона на NCL предлага голям избор от суити и вили с площ от 30 до 86 м2.
Гостите на The Heaven могат да се възползват от голям брой ексклузивни услуги, както и от личен иконом на разположение 24/7.

Информацията за кораба е валидна към август 2024 г., възможни са промени.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

FREE AT SEA – Вземете най-изгодния пакет напитки в морето!
Цената включва: алкохолни, безалкохолни напитки, селекция от вина, бира и коктейли на цена до 15 долара на чаша – без лимит (без бутилирана вода, фреш, енергийни напитки, промоции, специални оферти, кафене Starbucks); 150 минути интернет; 1 безплатно посещение на ала карт ресторант за вътрешни каюти и каюти с прозорец, 2 безплатни посещения за гостите от каюти с балкон.

ВАЖНО за американска виза:
Във връзка с необходимостта от туристическа виза за влизане в САЩ ви съветваме да резервирате рано и да подавате веднага документи в посолство на САЩ, за да може да вземете час за интервю. Понякога това изисква повече от месец. Цената от 30.05.2023 г. е 185 долара, които се заплащат по банков път в сметка на американското посолство за разглеждане на документите. Възможни са промени. При отказ, посолството не възстановява сумата.
Можете да попълните сами формуляра за виза тук: https://www.ustraveldocs.com/bg_bg/bg-niv-ds160complete.asp
Ако желаете агенцията да попълни и подготви документите – таксата е 80 лв.

Условия:
Цената на круиза е валидна при 30 платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване.
Възможно е да има промяна в летищните и пристанищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
Възможна е промяна в полетното разписание.
За пътуване е необходим международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България.
За дестинацията не се изискват ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица №№ 03700100004800
Агенцията предлага допълнителна застраховка Отмяна на пътуване.
Възможни са промени в дните на провеждане на екскурзиите.

Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

Резервации:
При резервация се плаща аванс 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 60 дни преди круиза.

=============================================================

Допълнителни екскурзии в Ню Йорк и Ню Орлиънс:

Ню Орлиънс – джаз круиз с вечеря – 185 лв.
Ню Орлиънс – екскурзия до Плантацията с дъбовата алея – 195 лв.
Ню Орлиънс – полудневна екскурзия с автобус – 95 лв.
Ню Йорк – екскурзия до Статуята на Свободата /автобус и корабче /– 275 лв.

Екскурзиите се провеждат с превод на български.
Цените на екскурзиите включват трансфери, екскурзовод и входни такси, където е упоменато.
Осъществяват се при минимум 20 записани.
Местата за екскурзиите са ограничени и се заемат по реда на записване по обявените в момента цени. Възможни са промени в цените.
Екскурзиите се записват и потвърждават от България. Включване на място само при наличност на свободни места.
Екскурзиите включват пешеходна част и не са подходящи за хора със затруднена подвижност.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Лондон |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Лондон |  Круизи 2024-2025 - Великобритания |  Круизи 2024-2025 - Лондон

Избрани оферти