Начало / Екскурзии / Екскурзии - Атина

АТИНА - ТРЕТИ МАРТ 2025

Номер на оферта

/

242469

Дати & цени

01 март 2025 - 04 март 2025 г. - Цена от 518 лв.

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус
- Съответния брой нощувки със закуски
- Водач-придружител
- Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

- Екскурзия до Пелопонес
- Посещение на музея на Акропола
- Такси за вход в музеи
- Слушалки по време на включените в пакетната цена обиколки
- Билети за корабчета, градски транспорт и пр.
- Градска такса (city tax)
- Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)
- Застраховка "Отмяна на пътуване"
- Горивна или инфлационна такса, в случай, че се наложи въвеждането на такава
- Разходи от личен характер

Програма на пътуването

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в хотели 3 звезди в Атина и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Атина, факултативна екскурзия до полуостров Пелопонес.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
ЦЕНИ И ХОТЕЛИ:

Настаняването е в хотел Achillion 3* или подобен.

ЦЕНИ:
Цена на възрастен в двойна/тройна стая - 518 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 701 лв.
Цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни - 455 лв.
Цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен - 485 лв.


Забележка: Настаняването на трети възрастен е на допълнително легло.

=============================================================


ПРОГРАМА


ПЪРВИ ДЕН - 01.03.2025 - 04:00 ч. – отпътуване от хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят. 07:00 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Спирка в Дупница в 08:00 ч. и в Благоевград в 08:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Отпътуване по маршрут БлагоевградСолунАтина. Вечерта - пристигане в Атина. Настаняване. Вечерна пешеходна разходка в квартала „Плака” - стария град на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 02.03.2025 - Закуска. Туристическа програма в Атина с екскурзовод на български език: панорамна обиколка на града – пл. „Омония“, ул. „Панепистимиу“ с прекрасните неокласически сгради на Националната библиотека, Университета и Академията на науките, площад „Синтагма” с Парламента, Арката на император Адриан, храма на Зевс, античния олимпийски стадион. Посещение на Акропола (доплащане за закупуване на билет за посещение на Акропола - 48 лв. за възрастни от 25 до 65 години, безплатно за деца и младежи до 24 г., 28 лв. за лица над 65 години). Свободно време в центъра на града или по желание – посещение на новия музей на Акропола с екскурзовод на български – с доплащане 30 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзоводска беседа на български език в музея и не включва входната такса, която се заплаща допълнително на място – 15 евро. Посещението се провежда при минимум 15 участника. Музеят е археологически и е създаден, за да събере на едно място всички артефакти, открити на Акропола – от бронзовата до римската и византийската епохи. В него са изложени около 4000 експоната на площ от 14 хил. кв. м. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 03.03.2025 - Закуска. Свободно време в Атина или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до полуостров Пелопонес с доплащане 74 лв. за възрастни и 58 лв. за деца и мледежи до 17 г. (екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място и се осъществява при минимум 20 участника; цената включва транспорт и екскурзоводски услуги на български и не включва входни такси за музеи). Екскурзията включва преминаване на Коринтския канал и фотопауза, разглеждане на Епидавъра – най-добре запазеният античен театър в Гърция, построен през III век пр. Хр. (входната такса, която е около 12 евро, не е включена в цената и се заплаща на място); Нафплио – древен град, живописно разположен в Арголическия залив, първа столица на гръцката държава след Освобождението. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 04.03.2025 - Закуска. Отпътуване по маршрут Атина - Солун - София. Късно вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

ВАЖНО:
При нощувки в Гърция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 1,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 3 звезди, 3 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 4 звезди и 4 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 5 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания. Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки:
- 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване
- Отстъпки за деца до 17 години

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Атина |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Атина |  3 Март 2024 - Гърция |  3 Март 2024 - Атина

Избрани оферти