Начало / Екскурзии / Екскурзии - Чанаккале

Екскурзия до Егейска Турция

Номер на оферта

/

242326

Дати & цени

14 ноември 2024 - 17 ноември 2024 г. - Цена от 499 лв.

Цената включва

*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни пътувания
*Пътни, местни и гранични такси
*3 нощувки в хотел 3*/4* в района на Едремит
*3 закуски в ресторанта на хотела
*3 вечери в ресторанта на хотела
*Посещение на Троя и Асос с местен екскурзовод /допълнително се заплаща входна такса/
*Посещение на остров Джунда с местен екскурзовод
*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

*Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 евро: 2 лева на ден /заявява се и се заплаща предварително от България/
*Туристическа панорамна обиколна на Чанаккале – 15 евро /при мин. 20 записани/
*Джип Сафари в района на планината Казда – 50 евро /при мин 10 записани /
*Входни такси - поради нестабилната турска лира, цените подлежат на препотвърждение и ще бъдат обявени до 10 дни преди датата на тръгване /Крепост Чименлик, Чанаккале; древен град Ассос; Троя, Музей Каздаги/
*Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или други форсмажорни обстоятелства.
*NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.

Програма на пътуването

Северното турско крайбрежие на Егейско море е колкото познато, толкова и загадъчно. То може да ви изненада със своите скрити съкровища. Ще ви накара да погледнете с други очи на познатите ни уж места – Чанаккале, Троя, Асос, Джунда
===================================================================
ДАТИ: 14.11.2024 – 17.11.2024
============================================================================
Цена:
*Възрастен в двойна и тройна стая - 499 лв.
*Доплащане за единична стая - 250 лв.
*Дете до 12 год, настанено с двама възрастни в стая - 399 лв.
=========================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==================================================================
Ден 1
Отпътуване от София в 05.00 ч. Преминаване през граничните пунктове Капитан Андреево-Капъкуле и през протока Дарданели с ферибот или по най-дългия висящ мост в света. Пристигане в Чанаккале. Свободно време за разходки или туристическа програма по желание и срещу доплащане: крайбрежната алея с макета на Троянския кон, старата част на града с часовниковата кула и чаршията. Посещение на Крепостта Чименлик - историческия символ на града. Тя е построена през 1462 г. от султан Мехмет II, днес в нея се помещава Военноисторическият музей. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Екскурзия до античните градове Троя и Ассос. Разглеждане на останките от Древна Троя и новият интерактивен музей, открит през 2018 година, в който могат да се видят интересни артефакти, а Хектор, Ахил и Елена разказват историята от първо лице, създадени и раздвижени чрез изкуствен интелект. Продължаваме към Ассос. Аристотел полага там основите на първата си школа по философия през IV век пр. Хр. Посещение на руините на Ассос, Храма на Атина, пристанището в селището Бехрамкале, Античният театър. Свободно време за разходка из тесните калдъръмени улички на Ассос за кафе и покупка на сувенири. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Отпътуване за Айвалък. Посещение на частния музей „Kazdagi Muzesi“ в Гюре, показващ интересни факти от миналото на този район. Пристигане на остров Джунда. Разходка по калдъръмените улички, пазещи атмосферата на отминали времена. Свободно време за обяд. Следобед по желание и срещу доплащане - джип Сафари из планината Ида /Каздаа/. Изкачване до панорамната стъклена тераса Cam seyir Teras?, откъдето се открива прекрасна гледка към целия Едремитски залив. Следваща спирка - живописния водопад Зютювен (S?t?ven) и езерото на Хасан (Hasan Bo?uldu), свързан с местна легенда за трагичната любов на Хасан и Емине. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
===================================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Чанаккале |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Чанаккале |  Есен 2023 - Турция |  Есен 2023 - Чанаккале

Избрани оферти