Начало / Екскурзии / Екскурзии - Осло

Коледни базари в Осло - декември 2024

Номер на оферта

/

242471

Дати & цени

05 декември 2024 г. - Цена от 1890 лв.

Цената включва

Ранни резервации до 30.09.2024 г.
НАСТАНЯВАНЕ Clarion Collection Bastion 4*
Възрастен в двойна стая 1890 лв
Възрастен в единична стая 2290 лв

Стандартни цени - от 01.10.2024 г.
НАСТАНЯВАНЕ Clarion Collection Bastion 4*
Възрастен в двойна стая 1990 лв
Възрастен в единична стая 2390 лв
ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 20 ЧОВЕКА.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София – Мюнхен – Осло – Франкфурт - София на AK “Lufthansa” с включени летищни такси в размер на 125 евро и 23 кг чекиран + 8 кг ръчен багаж;
Трансфери летище – хотел – летище с частен климатизиран микробус категория – туристически;
4 нощувки в централно разположения хотел Clarion Collection Bastion 4* на база нощувка със закуска и лека вечеря ;
Полудневна обзорна пешеходна екскурзия на град Осло;
Целодневна екскурзия до Бюгдьой – „Полуострова на Музеите“ в Осло с включени входни такси на посещаваните обекти:
Музей „Кон Тики“;
Музей Фрам;
Норвежки музей на история на културата с посещение на Коледния панаир
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
Застраховка отговорност на туроператора;
Водач на групата от България.

Цената не включва

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни екскурзии;
Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията;
Услуги, които не са упоменати в програмата като включени;
Разходи от личен характер;
По желание: застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката – между 4.5 и 5.5% от общата стойност на пакета.

Програма на пътуването

Коледни базари в Осло
Коледни базари, домът на Дядо Коледа, история, музеи, викингски селища, и още нещо…
5 дни / 4 нощувки
Период:
05 - 09 декември 2024

Маршрут:
СофияМюнхенОслоФранкфуртСофия

Потопете се в очарованието на зимна Норвегия и разгледайте Коледните базари в сърцето на Осло, когато улиците му се озаряват от светлини, а въздухът се изпълва с аромата празнични лакомства. Открийте магията на Коледните базари, докоснете се до легендата за Дядо Коледа и разгадайте тайните на викингите. Тази екскурзия ще ви отведе до най-старите викингски земи и ще разкрие пред вас историята, културата и традициите на Норвегия.

=============================================================

ПРОГРАМА
ПЪРВИ ДЕН | 05.12.2024 СофияМюнхенОсло
Отпътуване от София за Мюнхен с АК Lufthansa. Излитане от София в 06:05 ч. и кацане във Мюнхен в 07:15 ч. Полет за Осло, Норвегия, в 08:40 ч. и кацане в 11:00 ч. Трансфер и настаняване в хотел Clarion Collection Bastion Hotel 4*.
Следобеда пешеходна разходка из центъра на Осло: Сградата на Парламента; Катедралата; сградата на новата Операта, построена през 2008 год. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най-популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси.Ще видим и Кметството, където всяка година се връчва Нобеловата награда за мир; Кралският дворец; Главната улица Карл Йоханс гате, Националният театър; Университета.
Ще посетим и Коледните пазари в центъра на града.
Прибиране обратно в хотела. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН | 06.12.2024
Закуска в хотела.
Възможност за целодневна екскурзия с круиз из Ослофиорд и живописното градче Дрьобак с посещение на къщичката на Дядо Коледа / срещу доп. заплащане – 180 лв на човек/.
Само на един час път от Осло се намира очарователното село Дрьобак. То се намира в най-тесния участък на фиорда Ослофьор. Тъй като фиордът е замръзнал през зимните месеци, Дрьобак традиционно се използва като пристанище на столицата Осло през това време на годината. Но не това е характерното за Дрьобак. Може би ще ви изненадаме, но всъщност легендата твърди, че родното място на Дядо Коледа е в близост до Дрьобак, Норвегия.
Дядо Коледа е роден под скала във Vindfangerbukta на север от Дрьобак преди стотици години. Това е добре известен факт в селцето и причината, поради която то е известно като Коледният град. От 3-ти декември насам има много Дядо Коледа, които шетат из селото до Коледа. А самото селце никога през годината не остава без Дядо Коледа.
Една от най-големите, ако не и най-голямата атракция в селцето е The Christmas House (Julehuset) – намира се в непосредствена близост до градския площад. Туристите пътуват с автобуси, за да видят Дядо Коледа, джуджетата и целия му антураж, които почти оживяват в приказната атмосфера вътре. В близост е разположена и Пощата на Дядо Коледа. Можете да закупите печат от пощата му и да изпратите писмо, подпечатано с неговия печат. Но ако искате да го видите лично, трябва да отидете в къщата. Стените са изпълнени с писма от хора от целия свят.
Тук можете да се насладите на прекрасната гледка към фиорда. Докато се разхождате, ще минете покрай дървената църква, построена през 1776 година.
Към 17 ч. отпътуване към Осло. Прибиране в хотела. Вечеря в хотела и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН | 07.12.2024
След закуска се отправяме на целодневна пешеходна екскурзия до Бюгдьой – Полуострова на Музеите в Осло /придвижване с градски транспорт, включен в цената/. В самия град Осло, съвсем близо до центъра, се намира полуостров Бюгдьой. Той е известен като „Полуострова на музеите“, защото има… ами много музеи. И то какви! Дори и да не си голям любител на музеите, там няма как да не ти хареса. музея. Първо ще посетим известния музей „Кон-Тики“. „Кон-Тики“ е името на дървения сал, с който през 1947 г. пътешественикът Тур Хейердал плавал 101 дни в Тихия океан. Той пропътувал 6900 км от Перу до Полинезия. Тур Хейердал написал много интересна и вълнуваща книга за това приключение, която може да се прочете и на български език. А в музея можете да видите оригиналния сал, както и лодките от други експедиции на Тур Хейердал. А за да е още по-интересно, в музея има 30-метрова пещера и подводна изложба, в която може да се види например модел на китова акула.

След това морската тема продължава с музея „Фрам“. Може би сте чували за малкия, но невероятно здрав дървен кораб „Фрам“, който можел да плава през полярните ледове. С него Фритьоф Нансен започнал експедицията си за достигане на Северния полюс. Пак „Фрам“ бил в основата на експедицията на Руал Амундсен, който пък първи в историята достигнал Южния полюс. А в музея можем не само да видим истинския кораб, а дори и да се качим на борда! И нещо още по-интересно, особено за децата – музеят предлага „полярен симулатор“, в който да усетим студа и другите опасности, които са преживели приключенците преди повече от век.
Доста кораби станаха, а? Е, в такъв случай ще си починем в интересния Folk Museum /Норвежки музей на история на културата/. В него под открито небе можеш да видиш как са живели хората в тази студена северна страна през последните близо 500 години. Там ще присъстваме на т.нар. “Christmas Fair” и ще се присъединим към най-големия акцент на годината през първите два уикенда на декември. Насладете се на оживени пазарни сергии, къщи, украсени според местните традиции, коледни концерти и семейни забавления.
Включва входни такси за музеите : Фрам, Кон-Тики и Норвежки музей на история на културата
Обратно прибиране към хотела.
По желание вечерта: Oslo Dinner Cruise из Ослофиорд / срещу доп. заплащане/
Това уникално изживяване включва вечеря с три ястия, приготвена от известните готвачи на Einer, ресторант, прославен със своя висок стандарт и качеството на храната. Докато плавате през красивия фиорд на Осло, можете да се насладите на меню, което съчетава традиционни норвежки вкусове с модерни кулинарни техники. Това е нещо повече от вечеря; това е пътешествие през вкусовете на Норвегия.
Цена: 280 лв.
Цената включва: 3-часов круиз около Ослофиорд; вечеря на сет меню; водачи на английски език; вода; бар с напитки /срещу доплащане/; безплатен Wi-Fi; топли вътрешни салони
Времетраене: 18:00 - 21:00 ч.
Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН | 08.12.2024
Закуска в хотела.
По желание целодневна екскурзия „По стъпките на Викингите“ до Викингското селище Midgard и град Тьонсберг – най-старият град в Норвегия, основан през епохата на викингите. / срещу доп. заплащане – 220 лв на човек/
Midgard Viking Center е открит през 2000 г. с цел популяризиране на викингското наследство на Вестфолд. Разполага с интересни и вълнуващи изложби, които показват различни аспекти от историята. Viking Center Midgard се намира близо до гробните могили Borre, които формират един от най-важните обекти на културното наследство на Норвегия. Това историческо място играе централна роля в историята на викингите в Европа. Изживейте историята на викингите, базирана на археологически познания, чрез сетивата си. Посетете и голямата зала на викингите в Боре. Свежата и хубава природа на района плюс историческите фактори го правят популярна дестинация за всеки, който се интересува от история. Нашият водач ще ви разведе из парка и ще ви разкажат всички истории и тайни на гробните могили.
Следобеда продължавате към Тьонсберг. Епохата на викингите несъмнено е най-легендарната епоха в историята на Норвегия и няма по-добро място от Тьонсберг, за да я изживеете. Регионът се смята за епицентър на богатата история на викингите в Норвегия, до която ще се доближите по време на обиколката.
Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН | 09.12.2024 ОслоФранкфурт - София
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Осло за полет до Франкфурт в 13:35 ч. Каца в 15:55 ч. Полет от Франкфурт до София в 19:10. Каца на летище София в 22:25.

=============================================================

Допълнителна информация

ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Ранни резервации до 30.09.2024 г.
НАСТАНЯВАНЕ Clarion Collection Bastion 4*
Възрастен в двойна стая 1890 лв
Възрастен в единична стая 2290 лв

Тагове

Оферти - Норвегия |  Оферти - Осло |  Екскурзии - Норвегия |  Екскурзии - Осло |  Коледни базари - Норвегия |  Коледни базари - Осло

Избрани оферти