Начало / Екскурзии / Екскурзии - Богота

Колумбия – магия от щастие и цветове

Номер на оферта

/

242465

Дати & цени

13 февруари 2025 г. - Цена от 3690 €

Цената включва

Самолетни билети София – Богота – София /с прекачване/ с включен 23 кг чекиран багаж
Самолетни билети за полети Богота – Армения, Перейра – Меделин, Меделин – Картахена и Картахена – Богота с минимум 20 кг чекиран багаж
Летищни такси
Всички трансфери по програмата
3 нощувки със закуски в Богота
2 нощувки със закуски и вечери в района на Армения
1 нощувка със закуска в Перейра
2 нощувки със закуски в Меделин
3 нощувки със закуски в Картахена
Полудневна екскурзия до Палокемао маркет и Зипакира
Посещение на плантация за кафе с включен обяд и дегустация на кафе
Полудневна екскурзия до Саленто и долината Кокора с включен обяд
Целодневна екскурзия до Пиедра дел Пеньол и Гуатапе
Сити турове на Филандия и Перейра
Пешеходен тур на Меделин и Комуна 13
Пешеходен тур на Картахена
Полудневен тур до Светилището Монсерат в Богота
Исторически тур на Богота и посещение на Музея на златото
Входни такси за туристическите обекти по програма
Лицензирани местни екскурзоводи на английски език по време на цялата програма
Водач на български език от България
Здравна застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 15 000 евро

Цената не включва

Допълнителни екскурзии /по желание/
Изхранване извън включените обеди и вечери в програмата
Напитки по време на храненията
Разходи от личен характер /телефонни разговори, мини бар, градски транспорт и др./
Входни такси за музеи и атракциони извън включените в програмата
Неупоменати в програмата услуги
Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор
Лица на възраст над 65г. доплащат за медицинска застраховка
Застраховка „Отмяна на пътуване“

Програма на пътуването

13 дни / 11 нощувки

ДАТА И ЦЕНА на човек:
13.02.2025 – 25.02.2025 – 3 690 евро - мъж за комбинация

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София - Богота
Полет от София до Богота с прекачване. Трансфер до хотела.
Нощувка.

ДЕН 2: Богота - Зипакира
Закуска.

Посещение на Палокемао маркет – най-големият хранителен пазар в Богота. Разходката създава усещането за скитане в лабиринт – хиляди сергии шумно предлагат месо и риба, зеленчуци и плодове, част от които никога не сме си и представяли, че съществуват – араза, карамбола, черимоя, куруба, гранадила, гуама, гуанабана. На пръв поглед всичко изглежда малко хаотично и разпръснато, но всъщност пазарът е изключително добре организиран по типичния колумбийски забързан начин – зони за плодове и зеленчуци, зони за месо и риба, зони за цветя – с други думи той е точното олицетворение на Колумбия – цветна, забързана, приятно шумна.

Следобед - Полудневен тур до Зипакира. Градът е включен в списъка на колумбийското наследство и е наричан „Белият град“ заради богатството си от солни мини, чиято експлоатация е започнала преди повече от 3000 години и продължила до 19 век. Осъзнали потенциала на този ценен минерал, местните развиват търговията със сол през колониалната епоха. Тук се намира и най-голямата солна мина в света, в която 200 м. под земятата е сътворена Солната Катедрала – дълга 120 м., висока 22 м., с 6 основни колони и стени от полирана сол, обявена за Първото архитектурно чудо на Колумбия. Църквата е създадена от работещите в мината миньори като място за ежедневните им молитви, а днес се посещава от хиляди любопитни туристи. Пътуването в подземния свят на катедралата е пътешествие през времето и духовността, съчетано с естествена красота и вълнуващо усещане от многоцветните светлини, историческо изследване на архитектурното чудо.

Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3: Богота - Армения
Закуска. Трансфер до летището и полет до град Армения.

Армения е част от „триъгълника на кафето“ в Колумбия, град в района Куиндио и само на няколко километра от плантациите за кафе – така наречените „хасиенди“. В тази част на колумбийските Анди кафето не е само напитка – то е истинска страст и начин на живот. Планинският микроклимат развива уникални качества в кафето, което е спечелило репутацията си с различните си вкусове. Така Колумбия се нарежда на трето място в света след Бразилия и Виетнам, по производство и износ на арабика.

Хасиенда Комбиа се отличава от повечето плантации за кафе - преживяването сред природата по време на обиколния тур на фона на невероятния пейзаж и аромата на кафе ще отключи сетивата, потапяйки ни в големите тайни на малките зрънца. След кратко и мило посрещане, следва образователна беседа за това как да различаваме видовете кафе и неговите 36 аромата, ще научим в детайли всичко свързано с извличането на бамбуковите влакна и изплитането на традиционната кошница за кафе, какво представлява „мократа обработка на кафето“ и защо е предпочитана техника в тази плантация.
Време за обяд в местния ресторант /включен в цената/.
Обиколката приключва с чаша горещо кафе и усмивки на истински експерти.

Настаняване в хотел в района на плантацията. Свободно време.
Вечеря /включена в пакета/ и нощувка.

ДЕН 4: Долината Кокора – Саленто
Закуска. Полудневна екскурзия в долината Кокора.

Долината Кокора се намира в Националния парк Лос Невадос и е част от световното културно наследство и един от символите на Колумбия. В нея се намират най-високите палми в света – восъчните палми, които достигат на височина до 50-60 метра! Уау! Усещането, гледайки ги отдолу е, че са по-близо до небето, отколкото до земята - високи, стройни и величествени. Долината е дом и на изключително редки видове животни и птици – най-голямата птица в света андският кондор, жълтоухия папагал, очилатата мечка, както и голямо разнообразие от растения и дървесни видове – орхидеи, бамбук, бромелии ... Ще се возим на джипове, ще преминем през „Облачната гора“ – изключително живописна част, която остава обвита в гъста мъгла и постоянната роса позволява растежа на най-невероятни растения. Следва вкусен обяд с колумбийски ястия /включен в пакета/.

Панорамна обиколка на Саленто.

Саленто – най-дружелюбният град в Колумбия. Тук времето е спряло сред калдъръмените улички и пъстроцветните къщи, шепнещи приказки от миналото. От балконите ни махат цветя, а сградите в пастелни тонове създават цветна феерия, която ни прегръща с чара си. Обиколката ще ни покаже площада Боливар, главната улица Кайе Реал - осеяна с магазини и ресторанти, барове и занаятчийски магазини – всичко това боядисано в бонбонени цветове.
А ето я и панорамната площадка Алто де ла Круз, откъдето се разкрива изумителна гледка към града.

Връщане в хотела. Вечеря /включена в пакета/ и нощувка.

ДЕН 5: Филандия - Перейра
Закуска. Свободно време до обяд за отдих и почивка сред природата.

Освобождаваме хотела и се отправяме към Филандия – „осветеният хълм на Андите“ – наречен така заради високото си положение и цветния пейзаж. Докато в миналото този град е бил известен с племето Кимбая и металообработването, то днес е синоним на кафето – определени сортове растат само тук и благодарение на плантациите и преработката на кафе, градът се превръща в просперираща общност. Занаятчийството също е силно развито във Филандия и особено изработката на плетени кошници – занаят, който се предава от поколения, а ние ще се запознаем с него отблизо. Централният площад, малките улички и къщи – тук всичко е цветно, та дори и църквата. Свободно време за кафе и разходка, след което се отправяме за сити тур на Перейра.

Перейра – столицата на кафето – оживен, забързан, приветлив колумбийски град, предлагащ типичната местна атмосфера и невероятно вкусна кухня. Предстои живописна панорамна обиколка, която включва историческия център на града, започвайки от Площад Боливар с необичайната статуя на Симон Боливар – единственият паметник, показващ Боливар без дрехи, медали и мечове, върху кон без седло – символ на свободата и послание за равенство, Катедралата Дева Мария на бедността, парка Ел Лаго. После продължаваме по централната търговска улица с множество магазини, с време за снимки на Алто де Бокерон и дегустация на колумбийско кафе, разходка в розовата зона на Сиркунвалар авеню.

Свободно време за вечеря и самостоятелна разходка.

Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН 6: Перейра – Меделин
Закуска. Трансфер и полет до Меделин.

Добре дошли в Меделин – Градът на вечната пролет! В миналото - наркокартели, графити, музеи, театри, нощен живот под ритъма на танго - историята се пази и нашепва, а културата и неговата динамика в новото време го превръщат в икономическата столица на Колумбия. Посрещат ни плантации от банани и кафе, колониална архитектура и любезни домакини!

След пристигане – Пешеходен тур на Меделин, под звуците на традиционната музика “гуаска” в парка Берио, катедралата Метрополитана – една от най-големите тухлени сгради в света и най-голяма в Южна Америка, площада Ботеро – с емблематичните скулптури на известния колумбийски творец Фернандо Ботеро. Обиколката в края си ще ни заведе до Плаза Майор – международен конгресен и изложбен център и един от най-модерните в Колумбия, открит през 2006 г. и Пиес Дескалцос парк – паркът на босите крака – градски оазис, посветен на синергията между природата, свободата и приятните срещи.

Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН 7: Пиедра дел Пеньол – Гуатапе

Закуска. Целодневен тур до Пиедра дел Пеньол и Гуатапе.

Пиедра дел Пеньол - 220 – метрова монолитна скала, до чийто връх се стига, изкачвайки 740 стъпала, след което се открива 360 градусова спираща дъха панорамна гледка към необятната водна шир, прегърнала разпръснатите зелени острови, приканващи към съзерцание и релакс. Легендите споделят, че скалата е огромен паднал метеорит, а местните я боготворяли заради интересната и форма.

Свободно време за обяд в някой от чудесните колумбийски ресторанти наоколо, след което ни очаква разходка с лодка покрай красивото крайбрежие на Гуатапе, като ще научим и историята на изкуствено създадения язовир . В късен следобед се отправяме към най-цветното и колоритно селище на провинцията Антиохия – Гуатапе. Основан като фермерски град през 1811 г., след построяването на водноелектрическия комплекс през 1970 г., той се превръща в един от най-важните центрове за производство на електроенергия в страната, а зелените островчета, пръснати в язовира, се налагат като емблематична туристическа дестинация.
Днес градът е като произведение на изкуството. Всички сгради са оцветени в ярки цветове, а основите им украсени с фрески, наречени „зокалос“, с които рекламират определен занаят – традиция, започнала назад във времето, но придобила широка популярност през последните години. Разходката ни ще продължи по калдъръмените улички, централния площад с красивата църква – Девата от Кармен. Градът носи славата на природно и екологично наследство на Колумбия и ще се убедим, че това неслучайно е така.

Трансфер до хотела. Нощувка.

ДЕН 8: Меделин – Картахена
Закуска. Полудневен тур на Комуна 13.

Днешният ден започва с посещението на един от най-известните квартали в Меделин – Комуна 13. От най-опасният квартал преди години, днес той се е превърнал в известна туристическа атракция – съвместна инициатива на управляващите и местните, насочена към подобряване качеството на живот, насърчаване на социалната интеграция, която включва изграждане на ескалатори, облагородяване на фасадите с цветни стенописи и графити, улично изкуство и танци. Местни художници са превърнали квартала в галерия на открито с единствената цел – борба за по-добро бъдеще, а атрактивните графити са признати за градска забележителност от властите.

Трансфер до летището и полет до Картахена. Настаняване в хотела. Свободно време за вечеря.

Нощувка.

ДЕН 9: Картахена
Закуска. Полудневна пешеходна обиколка на Картахена.

Следвайки стъпките на известни пирати, ще се оставим да бъдем изненадани от „Перлата на Карибите“ – Картахена. Град с екзотично смесено наследство и архитектурно богатство, в укрепленията му ще открием уникална култура и история, които сякаш съчетават реалност и фантазия. Обиколката ще започне от колониалния квартал на Сан Диего и Санто Доминго – където е най-старият храм в Картахена, построен през 16 в., Площада на каляските, Площада на Адуана, площада на Боливар с конната статуя на Симон Боливар, Музея на златото, площада Санта Тереза, Двореца на инквизицията и ще приключи при сградата на трезорите, използвани като затвор на по-късен етап, разположена между бастионите Санта Каталина и Санта Клара, затваряйки пръстена на градското укрепление на стария град.

Следобед – свободно време за разходка и релакс.
Нощувка.

ДЕН 10: Картахена – островите Росарио
Закуска.

Свободно време или по желание - допълнителна екскурзия срещу заплащане – Обиколка на островите Росарио.

Островите Росарио са комплекс от 43 малки островчета и кейове, сред които се открояват Тесоро, Перикито, Аренас и Ел Росарио. Дълги, бели, пясъчни плажове, коралови рифове, лазурно сини води, разнообразна и богата флора и фауна, както и изключително редките птици тук са причините това място да е обявено за Национален парк.

Екскурзията започва рано сутринта от Марина Санта Круз в Манга, след което с лодка ще преминем през крепостта Сан Фернандо в Бока чика, за да стигнем до най-дългия остров в архипелага – Исла Гранде и най-дългия плаж в региона. Посрещане с коктейл и начало на прекрасен, лежерен ден край лазурните води на Карибско море. Възможностите са разнообразни и за всеки вкус – разходка из мангрови гори, посещение на аквариума, шнорхелинг сред цветни риби и коралови рифове, каране на кану. Включен обяд с типична местна кухня.
Късно следобед връщане в Картахена.

Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 11: Богота.
Закуска. Трансфер до летището за полет до Богота. Настаняване в хотела.

Посещение на Музея на златото – най-богатата златна колекция в света – събрани са повече от 55 000 златни предмета и артефакти – разнообразни, както по форма и размер, така и по произход и майсторска изработка, като са изложени около 6000 от тях. Истинско „златно“ пътешествие през богатата местна история.

Основан през 1934 г., за да съхрани и защити археологическото наследство на Колумбия, музеят се ангажира да подреди, изследва и разпространява своите ценни колекции от злато, керамика и други материали, обогатявайки културното наследство на Колумбия. В различни изложбени зали могат да се видят автентични накити от Предколумбовия период – гривни, ритуални фигурки, маски, материални образци от културата на Кимбая – известна с великолепието на своите ювелирни изделия.

Свободно време. Нощувка.

ДЕН 12: БоготаСофия
Закуска и освобождаване на хотела.

Посещение на Светилището на Монсерат в източните хълмове на Богота, намиращо се на 3152 м. надморска височина на върха на Монсерат. Историята на това място датира от почти 500 години и в днешни дни е основна икона на града. След основаването на манастира, посветен на Девата от Монсерат, планината с първоначално име Серо де лас Ниевес, приема новото си име, а по-късно е създадена и поклонническа пътека от църкаватa Лас Ниевес до върха с малки параклиси за поклонниците. Гледката към Богота от Монсерат, заредена с вярата от Светилището, вълнуващите градини и фонтани, облачните гори и приказните залези, е уникална. Най-доброто място, за неповторим завършек на нашето пътуване, изпълнено с история, усмивки и приключения в страната на щастливите хора. Благодарни сме!

В ранния следобед следва Историческа обиколка на Богота с начало булевард Карера Септима – една от основните градски артерии и най-важна в исторически, културен и икономически смисъл, колониалният квартал Канделария – мястото, където е основан градът и дом на около 500 сгради, включително и най-добрите музеи в Богота, библиотеки и университети, Фонтанът на Кеведо, площад Боливар – грандиозен впечатляващ с бронзовата статуя на Симон Боливар, дело на италианския творец Пиетро Тенерани и Музеят на Ботеро - основан в памет на Фернандо Ботеро, който дарява колекция от 208 произведения на изкуството (влизане в музея не е предвидено).

Трансфер до летището и полет до България.

ДЕН 13:
Пристигане в София.

=============================================================


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ХОТЕЛИ:
Богота - 3 нощувки със закуски в хотел BH Bicentenario Hotel 4* (или подобен)
Армения - 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Finca la Tata 3* (или подобен)
Перейра - 1 нощувка със закуска в хотел Movich Pereira 4* ( или подобен)
Меделин - 2 нощувки със закуски в хотел Faranda Collection 4* (или подобен)
Картахена - 3 нощувки със закуски в хотел Santa Catalina 4* (или подобен)

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:
Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца /180 дни/ от крайната дата на пътуването
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa

Няма визов режим при пътуване до Колумбия за Български граждани за максимален престой до 90 дни.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Колумбия |  Оферти - Богота |  Екскурзии - Колумбия |  Екскурзии - Богота |  Екзотична почивка 2024 - Колумбия |  Екзотична почивка 2024 - Богота

Избрани оферти