Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лондон

Круиз ВЕЛИКОБРИТАНИЯ и ИРЛАНДИЯ

Номер на оферта

/

242081

Дати & цени

26 април 2025 г. - Цена от 4480 лв.

Цената включва

Самолетни билети с включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж
1 нощувка в 3* хотел в Хамбург с включена закуска
Обзорна екскурзия в Хамбург
Настаняване в съответния тип кабина за периода на целия круиз - 10 нощувки
Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион” т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни бюфети, като за вечерята всяка кабина има резервирана маса в основния ресторант.
Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
Развлекателни програми на борда на кораба
Ползването на басейни, шезлонги и плажни хавлии
Трансферите, описани в програмата
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
Водач от агенцията при минимум 15 записани

Цената не включва

Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
Входни такси за посещаваните обекти
Такса обслужване на кораба в размер на 120€/човек за целия маршрут – заплаща се предварително
SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
Храната в специализираните ресторанти
Алкохолни напитки
Ползването на сателитен телефон и интернет
Застраховка „Отмяна на пътуване“, покриваща глоби при анулации поради здравословни причини на пътуващия или негов роднина
доплащане за медицинската застраховка за лица над 65 години

Програма на пътуването

Круизен пакет ВЕЛИКОБРИТАНИЯ и ИРЛАНДИЯ | МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2025

Вълнуващата Великобритания е "звездата" на новата ни круизна програма. Ще имате възможността да усетите пролетта на Острова, а комбинацията ще Ви очарова:
- майски празници
- 1 нощувка в Хамбург
- 10-дневен круиз

Ще посетим няколко шотландски и няколко ирландски града с кораба MSC Preziosa, като първо ще акостираме в Саутхемптън, разположен недалеч от сърцето на Англия Лондон!

Маршрут: София - ХамбургСаутхемптън(Лондон) – Корк – Белфаст – Грийнок(Глазгоу) – Ливърпул – Фалмут – ХамбургСофия

12 дни

MSC Preziosa

ДАТА: 26.04.2025г. - ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ

ЦЕНА на човек в двойна каюта - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.07.2024г.
Вътрешна каюта - 4480 лв / 4680 лв
Каюта с прозорец - 4930 лв / 5130 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

1 нощувка със закуска в Хамбург
Обзорна екскурзия в Хамбург
10 нощи на борда на MSC Preziosa 5* с изхранване на база "пълен пансион"
Аква парк на борда на MSC Preziosa 5*, с 4 басейна и 12 джакузита
Водач от агенцията при минимум 15 записани

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
26.04.2025г. София - Хамбург
Полет София-Хамбург (с прекачване), кацане в 22:10ч. Следва трансфер до хотел. Настаняване и нощувка.

ДЕН 2:
27.04.2025г. Хамбург, отплаване в 19:00ч.
Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до круизния терминал и настаняване на борда на MSC Preziosa.

ДЕН 3:
28.04.2025г. Плаване
Свободен ден за отдих и опознаване на кораба.

ДЕН 4:
29.04.2025г. Саутхемптън, Великобритания 07:00-20:00ч.
В днешния ден ви предлагаме екскурзия (срещу доплащане) на руски/български език в столицата на Англия Лондон. Ще пристигнем след около 2 часа преход с автобус. По време на екскурзията из този космополитен и величествен град ще имате възможността да видите Бъкингамския дворец, Биг Бен, Окото на Лондон, Ковънт гардън, Сградата на парламента и др.

ДЕН 5:
30.04.2025г. Плаване
Свободен ден за почивка и развлечения на кораба.

ДЕН 6:
01.05.2025г. Корк, Ирландия 07:00–16:00 ч.
Днес акостираме в Корк - вторият по население град в страната след столицата Дъблин. Днес градът е индустриален център, в който са разположени няколко фармацевтични завода. Там е и европейското седалище на технологичния гигант Apple. Корк също така е и домът на пивоварната Heineken, която стои зад популярната ирландска бира Murphy’s. Корк е известен и с това, че има едно от най-големите естествени пристанища в света. Една от най-запомнящите се туристически атракции тук, е някогашният затвор Cork City Gaol, днес превърнат в любопитен музей, пресъздаващ историята му с разиграни сюжети. Емблематичният мост на Дали (също познат като „Shaky Bridge“) също е обект, без който никое посещение на Корк не е завършено. Този пешеходен мост минава над река Лий и предлага живописни гледки. Тук може да посетите и някой от типичните ирландски барове с жива традиционна ирландска музика. Замъкът Бларни, намиращ се на около 10км от града, също представлява интерес за туристите. Той е известен с един свещен камък, монтиран на външната стена на замъка на 20 метра височина. Легендата гласи, че камъкът придава красноречие на поклонниците, които го целунат.

ДЕН 7:
02.05.2025г. Белфаст, Северна Ирландия 08:00–18:00ч.
По време на днешната екскурзия (срещу доплащане), ще преминем край катедралата Света Анна, квартал с интересни графити и уличка с прочути ирландски пъбове. Ще се запознаем с образци на викторианската архитектура – кметството, часовниковата кула на принц Алберт и Кралския университет. Ще видим замъка на Белфаст, ще се насладим на гледката разкриваща се от Пещерния хълм – това е мястото, където е започнала историята на града. Тъй като Титаник е бил построен именно тук, ще се запознаем с интересни факти за неговото построяване, неговото първо и последно плаване и факторите довели до трагедията.

ДЕН 8:
03.05.2025г. Грийнок, Шотландия 07:00-18:00ч.
Грийнок е град в западна Шотландия. В миналото основният отрасъл в икономиката на града е бил корабостроенето. В близост до градчето се намира националният парк Trossachs National Park, в който се намира езерото Лох Ломонд - най-големият воден басейн във вътрешността на Великобритания. По време на днешния престой на кораба ще имате възможност да участвате в обзорна екскурзия (срещу доплащане) на Глазгоу, който се намира на разстояние около 1 час от Грийнок. Той е най-големият град в Шотландия и третият по население във Великобритания след Лондон и Бирмингам. Две от най-посещаваните места в Глазгоу са музеят на футболния отбор Rangers и дестилерията Clydeside, където може да дегустирате уиски. Сред най-известните забележителности на града са Катедралата, Музеят на дивия лов, Арт галерията, Научният център, както и впечатляващият Tall Ship – живото доказателство за традициите на Глазгоу в корабостроенето. В този списък няма как да се пропусне и Кралският театър - дом на престижната Шотландска опера и Шотландския балет.

ДЕН 9:
04.05.2025г. Ливърпул, Великобритания 07:00-17:00ч.
Ливърпул е най-голямото пристанище в Обединеното кралство. Градът привлича туристи от целия свят със своите Централна библиотека, стадионът на футболен клуб Ливърпул, множеството галерии и музеи, паркове. Крайбрежието на Ливърпул също е една емблематична забележителност на града. От 2004 г. има статут на обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Ливърпул е и родното място на една от най-значимите рок-групи в историята на музиката – Бийтълс. В града има музей, посветен на историята и творчеството на групата. От 2001г. летището носи името на Джон Ленън. Основната туристическа атракция в Ливърпул е Royal Albert Dock. Представлява комплекс от сгради, изградени от негорими материали – чугун, тухла и камък. По онова време (1846) дизайнът им е бил революционен, използван за пръв път във Великобритания. В настоящето Albert Dock е свидетелство за богатата индустриална история на града. Сега той е голям архитектурен паметник, който се посещава годишно от повече от 4 милиона души. В допълнение, това е популярно място за разходка с много ресторанти и кафенета. Католическата катедрала Liverpool Metropolitan е друг от известните обекти на Ливърпул. Тя се намира в единия край на Hope Street, а в другия е Англиканската катедрала Liverpool Cathedral.

ДЕН 10:
05.05.2025 г. Фалмут, Великобритания 11:00-18:00ч.
Фалмут е град, разположен на полуостров и е поредното пристанище от маршрута ни, което в миналото е било корабостроителен център. Със своите 5 пясъчни плажа Фалмут също така е един от любимите морски курорти в Южна Англия. Със средно седем часа слънчево греене на ден през летните месеци, Фалмут е признат за една от най-слънчевите дестинации в Обединеното кралство. Градчето също така е популярна дестинация за любителите на ветроходството. Интересна е фасадата на музея National Maritime Museum Cornwall, който също ще откриете тук.

ДЕН 11:
06.05.2025 г. Плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 12:
07.05.2025г. Хамбург, освобождаване на кораба след 8:00ч.
Закуска. Освобождаване на кораба и начало на обзорна екскурзия в Хамбург (включена в цената). По време на тура ще видите: Ландунгсбрюкен и пристанището – кеят за пътници /St.Pauli Landungsbr?cken/. От там постоянно тръгват круизни корабчета, развеждащи из Хамбургското пристанище. Шпайхерщат /Speicherstadt/ – Най-големият комплекс от складове в света. Построени върху дъбови греди през 19-ти век, сградите са в типичния стил Brick Gothic и заобиколени от канали и мостове, представляват забележителна и уникална атракция Църквата Св.Михаил или Михел /Hauptkirche Sankt Michaelis/- в стил барок. Часовниковата й кула се вижда почти отвсякъде. Църквата Св.Петър /Hauptkirche Sankt Petri/ е в готически стил и изниква наистина отвсякъде, ако се движите из търговските улици около Кметството. Св. Якоб /Hauptkirche Sankt Jacobi/– също с готическа архитектура. В нея се намира най-старият бароков орган в Северна Европа. Кметството /Rathaus/– най-важната за всеки град в Германия сграда в познатия ни неоренесансов стил, която е отправна точка в централната част на Хамбург. В късния следобед ще се отправим към летището за полет до София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1: 2000лв./човек при записване
Депозит 2: доплащане до 50% от стойността на пакета до 20.12.2024г.
Пълно плащане - до 25.02.2025г.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
До 30.08.2024 – 1000лв./човек
31.08.2024-24.01.2025 - 40% от стойността на договора
25.01.2025-25.02.2025 - 50%
26.02.2025-26.03.2025 - 75%
След 26.03.2025 - 100%

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Лондон |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Лондон |  Круизи 2024 - Великобритания |  Круизи 2024 - Лондон

Избрани оферти