Начало / Екскурзии / Екскурзии - Канарски острови

Круизен Канарски острови и Мадейра - Великден 2025

Номер на оферта

/

239970

Дати & цени

19 април 2025 г. - Цена от 4490 лв.

Цената включва

Самолетен билет София – Лондон – София с прекачване с включени летищни такси и чекиран багаж 23 кг;
Всички трансфери по програмата;
1 нощувка в Лондон в хотел 3* със закуска;
13 нощувки на борда на P&O Ventura с изхранване на база „Пълен пансион“ (закуска, обяд, вечеря и междинни хранения с вкл. безалкохолни напитки);
Такса обслужване на борда на кораба
Участие в мероприятията на борда: игри, състезания, караоке, тематични вечери, музикалните и театрални представления в театъра, танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
Водач-придружител от България при минимум 15 записани
Застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Застраховка "Отмяна на пътуване"
Допълнителни екскурзии на брега

Програма на пътуването

За 14 нощи на борда на британската P&O Ventura минете последните стъпки на Ел Камино, опитайте прочутото вино на Мадейра и вижте отблизо лунния пейзаж на Канарските острови.

Маршрут: СофияЛондон - Саутхемптън – Ла Коруня, ИспанияФуншал, Мадейра – Ла Палма, Канарски острови – Тенерифе, Канарски острови – Лансароте, Канарски острови – Лисабон, ПортугалияСаутхемптън - ЛондонСофия

P&O Ventura

15 дни / 14 нощувки

ДАТА: 19.04.2025 г.

ЦЕНИ на човек в двойна каюта - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.08.2024 г. - отстъпката е включена в цената
Вътрешна кабина - 4490 лв
Кабина с прозорец - 4930 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

Включени самолетни билети София-Лондон-София с чекиран багаж
13 нощувки на борда на m/s Ventura
1 нощувка със закуска в хотел *** в Лондон
включена в цената такса обслужване
водач от агенцията

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
19.04.2025 г. СофияЛондон

Полет от Терминал 2 СофияЛондон. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града.

ДЕН 2:
20.04.2025 г. ЛондонСаутхемптън

След закуска Ви предлагаме да се отправите с нас на обзорна екскурзия из Лондон (срещу доплащане), с която ще имате възможността да видите Бъкингамския дворец, Ковънт гардън, Сградата на парламента и др. По обяд освобождаваме стаите и се насочваме към пристанището на Саутхемптън, за да се регистрираме и настаним на кораба P&O Ventura.

ДЕН 3:
21.04.2025 г. Плаване

Свободно време за почивка и опознаване на кораба. Насладете се на целодневната програма и забавления на борда.
ДЕН 4:
22.04.2025 г. Ла Коруня, Испания

Днешната екскурзия (срещу доплащане) ще започне с трансфер от пристанището на Ла Коруня до град Сантяго де Компостела. По време на пътуването, нашият местен екскурзовод ще Ви въведе впечатляващо и увлекателно в историята, традициите и бита на Галисийския район.
След като пристигнете в Сантяго де Компостела веднага ще имате възможността да почувствате духа на този религиозен и поклоннически център. Ще посетите стария град, който е включен в списъка на ЮНЕСКО, за световното културно наследство. Гидът ще Ви разкаже и всичко за местната катедрала - една от най-впечатляващите и стари катедрали в Испания. Тя е крайната точна на „Пътят на Камино”. Ще посетим и градския пазар, известен с прекрасната си морска храна, която не се среща в други райони. Ще имате свободно време за покупки. Връщане в Ла Коруня.

ДЕН 5:
23.04.2025 г. Плаване

Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 6:
24.04.2025 г. Плаване

Последен ден плаване преди да пристигнем в цветната Мадейра.

ДЕН 7:
25.04.2025 г. Фуншал, Мадейра

Фуншал е столицата на архипелага Мадейра, отстоящ на около 900 км от бреговете на континентална Португалия. Тук природата, традициите, храната и прочутата португалска гостоприемност вървят ръка за ръка. Регионът е прочут като богат на невероятна растителност, като тук се намира и най-голямата и стара дъждовна лаврова гора – Лаурисилва, която е под егидата на ЮНЕСКО. Тук се намират и някои от най-великолепните водопади в Европа. От тях, най-известен е Риско. Благодарение на топлия климат през цялата година Мадейра предлага едни от най-вкусните и свежи тропически плодове в Европа. Тук можете да се насладите и на прочутото вино „Мадейра“ (екскурзия срещу доплащане).

ДЕН 8:
26.04.2025 г. Лас Палмас, Канарски острови, Испания

Гран Канария е вторият най-населен остров от архипелага след Тенерифе. На него се намира и най-големият град на Канарските острови, а именно Лас Палмас де Гран Канария – около 850 000 души. Днес може да посетите (екскурзия срещу доплащане) град Маспаломас - красиво градче, което се намира в южната част на острова и гарантира целогодишно слънчеви дни. Мястото е истински рай за туристи, който предлага огромно разнообразие от хотели и ресторанти, най-голямото голф игрище на острова и обширни защитени територии, на които се простират километри пясъчни дюни, напомнящи на пустинята Сахара. Следваща спирка е природен парк Roque Nublo. Националният парк е защитена територия от вулканични скали с височина до 80 метра - чудесна възможност не само за любителите на скалното катерене, но и за разходки покрай спиращи дъха гледки. След дюните на Маспаломас, това е втората най-известна природна забележителност на Гран Канария. А накрая ще видим и столицата на острова – Ла Вегета. Забележителностите, които ще видите тук се намират в стария квартал – Ла Вегета: Катедралата, съчетаваща ренесансов, неокласически и готически стил, площад Санта Ана, къщата - музей на Христофор Колумб и живописния градски пазар. Разходете се по автентичните малки улички на Ла Вегета, които ще Ви отведат далече от забързаното ежедневие на столицата.

ДЕН 9:
27.04.2025 г. Тенерифе, Канарски острови, Испания

С площ от 2034 км?, Тенерифе е най-големият остров от архипелага на Канарските острови, а също и най-населеният остров в Испания. На територията му се намира и най-високият връх в Испания – Тейде (3718 м.) При ясно време, от върха на кратера на Тейде могат да се видят всички останали острови от групата, както и бреговете на Африка. Националният парк „Лас Канядас дел Тейде“ през 2007 г е включен в Списъка за световно, културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Днес ви предлагаме екскурзия (срещу доплащане) през типични местни селища, красив боров масив, сменяйки картината от тропична растителност към алпийска, и в Националния парк в лунен, вулканичен пейзаж. Ще продължите към скалните образувания „Рокес де Гарсия“ и наблюдателната площадка в долината „Уканка“. Следва свободно време за почивка и обяд в местен ресторант и възможност да си закупите от прочутия пчелен мед от кестени или палми от района на вулкана. На връщане ще минете покрай Исаня, където се намира Центъра за проучване и изследване на атмосферата. Ще направите красиви снимки от панорамните площадки „Тортата“, „Площадката на злото“, „Фонтаните на Джоко“ и „Ортуньо“. Ще се потопите в зеленината на Есперанса за да достигнете до столицата на острова – Санта Круз.

ДЕН 10:
28.04.2025 г. Лансароте, Канарски острови, Испания

Лансароте е най-източният от Канарските острови с население около 150 хил. души и големина 845 км?. В днешното ни предложение за екскурзия (срещу доплащане) ще се отправите към Национален парк Тиманфая, който е с площ от близо 50 кв. км. Съставен е изцяло от вулканична почва и представлява голям интерес за туристите. Ще станете свидетели на геотермални експерименти - ще видите колко е висока температурата под повърхността. Тук се намира и един изключитен ресторант – ресторантът El Diablo – единственият в света, в който пекат пържолите на естествения от вулкана огън. След тази демонстрация ще се отправите към бреговете на Тиманфая, за да се убедите за пореден път, колко уникален е този остров. Следва фото пауза край Los Hervideros – тук морето се разбива в скалите и създава невероятен визуален спектакъл. А след това ще видите El Gofo – един от най-красите вулкани на острова и Зелената лагуна, която е рядко срещан феномен. По пътя към La Geria, ще забележите и Salinas de Janubio – смятани за едни от най-важните солници на Канарите. В La Geria ще можете да усетите културата на острова, и да опитате типичното вино, което се произвежда тук.

ДЕН 11:
29.04.2025 г. Плаване

Свободно време за отмора и събиране на слънчеви лъчи на палубата. Насладете се на целодневната програма и забавления на борда.

ДЕН 12:
30.04.2025 г. Лисабон, Португалия

В този ден ви предлагаме полудневна екскурзия (срещу доплащане), в която ще ви запознаем със столицата на Португалия и нейните най-известни забележителности: символът на Лисабон – кулата Белем, кварталът Алфама, един от най-старите квартали на Лисабон, осеян с калдъръмени улички и панорамни гледки към града, прочутият Манастир на Йеронимите – най-важният паметник на града и архитектурен шедьовър, където се намира гроба на един от най-великите мореплаватели – Вашку Да Гама и изключителния Монумент на откривателите, посветен на морските открития и експедиции, донесли на Португалия славата на велика морска държава.

ДЕН 13:
01.05.2025 г. Плаване

Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 14:
02.05.2025 г. Плаване

Последен ден да се насладите на забавленията и удобствата, които корабът предлага.

ДЕН 15:
03.05.2025 г. Саутхемптън, Великобритания, освобождаване на кораба

След закуска ще напуснем кораба P&O Ventura и ще се отправим към летището в Лондон за следобеден полет до София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1: 2000 лв/човек
Депозит 2: доплащане до 50% от стойността на договора, до 10.01.2025
Пълно плащане до: 28.02.2025

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
До 17.01.2025 – загуба на депозита
18.01-19.02 – 40% от стойността на договора
20.02-08.03 – 60%
09.03-19.03 – 75%
След 19.03 – 100%

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Канарски острови |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Канарски острови |  Великден 2024 - Испания |  Великден 2024 - Канарски острови

Избрани оферти