Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тромсьо

СЕВЕРНО СИЯНИЕ В ТРОМСЬО – 3 НОЩУВКИ, ДЕКЕМВРИ 2024

Номер на оферта

/

242510

Дати & цени

01 декември 2024 - 04 декември 2024 г. - Цена от 2630 лв.

Цената включва

Самолетен билет София – Франкфурт – Тромсьо – Виена - София на AK „Lufthansa” и “Austrian Airlines” с включени летищни такси в размер на 260 евро и 23 кг чекиран + 8 кг ръчен багаж;
Трансфери летище – хотел – летище с частен климатизиран микробус категория – туристически;
3 нощувки в избрания от вас хотел:
Smart Hotel Tromso 3* на база нощувка със закуска;
Clarion Collection Aurora 4* на база нощувка със закуска и вечеря;
Целодневна екскурзия на град Тромсьо с включени входни такси на посещаваните обекти:
Музей на троловете;
Полярен музей;
Двупосочен билет за кабинковия лифт Fjellheisen;
Арктическата катедрала;
Преследване на северното сияние с Electric Light Photo Cruise;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
Застраховка отговорност на туроператора;
Водач на групата от България.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;
Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията;
Услуги, които не са упоменати в програмата като включени;
Разходи от личен характер;
По желание: застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката – между 4.5 и 5.5% от общата стойност на пакета.

ВАЖНО: Допълнителните екскурзии се заявяват и записват при сключване на договора.

Програма на пътуването

ПОРТАТА НА АРКТИКА РАЗКРИВА СКАНДИНАВСКИ МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ
4 дни / 3 нощувки

Период:
01 - 04 декември 2024 г.

Маршрут: СофияФранкфурт – Тромсьо – ВиенаСофия

Северното сияние е едно от най-завладяващите природни явления, на които можем да станем свидетели. То очарова със своите мистични светлинни образувания, причинени от сблъсъка на заредени слънчеви частици с магнитното поле на Земята. Северното сияние привлича любителите на приключения и природата от цял свят. Едно от най-подходящите места за наблюдение на този феномен е Тромсьо, Норвегия – известен като "Портата на Арктика". Разположен в близост до Северния полярен кръг, градът се отличава с минимално светлинно замърсяване и предоставя идеални условия, благодарение на които можете да се насладите максимално на това космическо шоу.
Моля, имайте предвид, че Северното сияние е природен феномен и не може да бъде гарантирано и предвидено с абсолютна точност по научен път.
=============================================================

ПРОГРАМА
ПЪРВИ ДЕН | 01.12.2024 СофияФранкфурт - Тромсьо
Отпътуване от София за Виена с АК Lufthansa. Излитане от София в 06:00 ч. и кацане във Франкфурт в 07:40 ч. Полет за Тромсо, Норвегия, в 10:00 ч. и кацане в 13:35 ч. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Свободно време.

Полярните приключения започват вечерта с Electric Light Photo Cruise /включен в цената/, който обикаля сред фиордите в района около Тромсьо в преследване на ясното звездно небе и северното сияние. Топлолюбивите участници в круиза могат удобно да изчакат във вътрешните пространства на кораба, докато се освежават с топли напитки. А най-нетърпеливите да видят северното сияние, могат да се разхождат по просторна палуба и да се наслаждават на прекрасните нощни пейзажи.
Пътуването включва: круиз в района на Тромсьо; инструкции за безопасност; водач на английски език; заснемане на борда от водачите; спасителна жилетка; топла супа, хляб и мин. вода; напитки срещу допълнително заплащане; кратка презентация и разказ за феномена полярно сияние
Времетраене: 19:00 – 22:30 ч.

ВТОРИ ДЕН | 02.12.2024 Тромсьо
След закуска се отправяме на целодневна пешеходна екскурзия из Северната столица на Норвегия – Тромсьо /придвижване с градски транспорт, включен в цената/. Разкриване на тайните на Вратата към Арктика и вековната история на района. Тромсьо е оживен малък град с интензивен градски и приобщаващ нощен живот, интересна история, забележителна култура, вкусна храна и прекрасна природа.
Обиколката преминава през очарователния център, основан през 1795 г. на остров Тромсьой, и започва с единствената дървена църква в Норвегия – Tromso Cathedral. Следва посещение на Музея на троловете, който потапя посетителите в магията на скандинавските народни поверия в мистични същества. Следва най-добре запазеният тюленов кораб в Норвегия, собственост на университетския музей Тромсьо - MS Polstjerna /отвън/. Продължаване към още една от най-старите местни сгради – Полярния музей /посещение/, която се намира в склад от 1830 г. на брега на морето. Тук групата ще се потопи във вълнуващата история на полярната морска традиция, експедициите и оцеляването по тези земи. Следва спирка при най-старата къща в Тромсьо – Skansen, построена като митническа станция през 1789 г. и обградена от по-малки къщи. Кратка фотопауза.
Oтправяне към Арктическата катедрала, известна още като Tromsdalen Church или Ishavskatedralenis, откъдето се открива великолепната гледка към града. Катедралата впечатлява с драматичен дизайн, наподобяващ триъгълни ледени блокове, дело на иновативния норвежки архитект Ян Инге Ховиг. Структурата блести с разноцветни мозайки и красива стъклена фасада с масивен кръст. Изкачване с кабинков лифт* за панорамна разходка високо в планината. В рамките на 4-5 минути двете гондоли на лифта, известни като Seal и Polar Bear, се изкачват от Solliveien в квартала Tromsdalen до планината Storsteinen – 421 м над морското равнище. От платформата за наблюдение горе се открива впечатляващ изглед към Тромсьо и околните острови, планини и фиорди.
*Лифтената станция работи до 00:00 ч.

Възможности за допълнителни екскурзии вечерта срещу допълнително заплащане:

Вечерно преследване на северното сияние с автобус. Вълнуващо комфортно пътуване в търсене на най-подходящите условия и локация за заснемане на очарователното оптично явление. И докато групата издирва точното място, участниците в това приключение ще научават любопитни подробности за цветната феерия в небето.
Цена: 270 лв.
Цената включва: комфортен топъл автобус; Wi-Fi; водач на английски език; професионален фотограф; топли напитки и сладкиши; професионална снимка на сиянието (по желание).
Времетраене: 17:45 – 24:00 ч
/предварително трябва да сте вечеряли, тъй като по време на тази екскурзия не се сервира вечеря/.

Или Вечерна екскурзия с моторна шейна в преследване на северното сияние. Незабравимо снежно сафари в центъра Camp Tamok, започващо с 90-минутно живописно пътуване с автобус до кемпа. След екипиране и кратка инструкция за безопасност се сформират двойки и се качвате на моторните шейни. За финал успокояване на емоциите с вкусна местна храна в традиционна севернонорвежка обстановка.
Цена: 430 лв.
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (90 минути с автобус на посока); супа или яхния; топли напитки; каране на моторна шейна; екипировка; екскурзовод на английски език
Времетраене: 17:00 – 24:00 ч

Или Екскурзия с еленски впряг. Вълнуваща среща с величествените елени, хилядолетната култура и традиции на местните саами сред пленителните зимни картини в района на долината Тамок. 45-минутно пътуване до едноименния кемп, където след като се екипирате топло, поемате с еленски впряг из района. След преживяването с шейните ще имате възможност да храните елени, да хвърляте ласо, да се насладите на безброй истории за някогашните обитатели на тези земи. След обиколката се сервира традиционна норвежка супа/яхния (зеленчуци с месо или риба), вкусен хляб и топли напитки.
Цена: 395 лв.
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (45 минути с автобус на посока); супа или яхния; топли напитки; каране на шейна с еленски впряг; хранене на елени; екипировка; екскурзовод на английски език
Времетраене: 17:45 - 22:30 ч.
Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН | 03.12.2024 Тромсьо
Закуска. Свободно време с възможност за самостоятелни разходки или екскурзии срещу допълнително заплащане.
По желание: Екскурзия с еленски впряг. Вълнуваща среща с величествените елени, хилядолетната култура и традиции на местните саами сред пленителните зимни картини в района на долината Тамок. 45-минутно пътуване до едноименния кемп, където след като се екипирате топло, поемате с еленски впряг из района. След преживяването с шейните ще имате възможност да храните елени, да хвърляте ласо, да се насладите на безброй истории за някогашните обитатели на тези земи. След обиколката се сервира традиционна норвежка супа/яхния (зеленчуци с месо или риба), вкусен хляб и топли напитки.
Цена: 395 лв.
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (45 минути с автобус на посока); супа или яхния; топли напитки; каране на шейна с еленски впряг; хранене на елени; екипировка; екскурзовод на английски език
Времетраене: 10:00 - 14:30 ч.
Забележка: Тази екскурзия се предлага и във вечерен вариант за същата цена, времетраене: от 17:45 до 22:30 ч.
В късния следобед връщане в хотела.

Или по желание: Полудневно забавно приключение с кучешки впряг. Кучешката шейна е била използвана от векове в целия арктически регион, главно за пътуване, лов и транспорт, а сега можете да вземете участие в тази историческа и културна забавна дейност. Необичайно изживяване, което започва с 50- минутно пътуване до лагера в Breivikeidet, разположен в живописна долина близо до морето. И спокойно, нямате нужда от предишен опит! След разходката с кучешки впряг ви очакват топла напитка и вкусна торта около лагерния огън.
Цена: 420 лв
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (50 минути с автобус на посока); топли напитки; торта; каране на шейна с кучешки впряг; екипировка; екскурзовод на английски език
Времетраене: 10:00 - 14:30 ч.

Или по желание: Арктическо сафари за наблюдение на китове
Крайбрежието на Северна Норвегия предлага не само прекрасни арктически пейзажи, но и пленителни морски обитатели като внушителните китове. Целодневен круиз, който разгръща цялата красота на дивата природа и животни в естествените им местообитания. Приключенците ще тръгнат сред островите и фиордите около Тромсьо по следите на китовете, за да се насладят на тяхното величие.
Цена: 320 лв.
Цената включва: просторен круизен кораб; топъл салон с панорамни прозорци; няколко вътрешни палоби; кафе и чай; топли костюми.
Доплащане по желания за топла сума на борда на кораба: 30 лв.
Времетраене: 08:00 - 17:00 ч. / около 9 часа, но варира в заисимост от локацията на китовете/. Моля да се има предвид, че екипажа на кораба прави всичко възможно да намери и локализира китове, за да бъдат видени, но като всяко природно явление не може да бъде гарантирано на 100 %/.

Вечерта по желание: Aurora Dinner Cruise в преследване на северното сияние. Вечерна обиколка сред фиордите на по чаша подбрано вино и апетитни севернонорвежки кулинарни специалитети, приготвени от пресни сезонни продукти. А при късмет и благоприятни метеорологични условия, всичко това комбинирано с цветния танц на един от най-красивите природни феномени – северно сияние.
Цена: 320 лв.
Цената включва: 3-часов круиз около Тромсьо; вечеря на сет меню; водачи на английски език; вода; бар с напитки /срещу доплащане/; безплатен Wi-Fi; топли вътрешни салони
Времетраене: 19:00 - 22:30 ч.

Или Вечерна екскурзия с моторна шейна в преследване на северното сияние. Незабравимо снежно сафари в центъра Camp Tamok, започващо с 90-минутно живописно пътуване с автобус до кемпа. След екипиране и кратка инструкция за безопасност се сформират двойки и се качвате на моторните шейни. За финал успокояване на емоциите с вкусна местна храна в традиционна севернонорвежка обстановка.
Цена: 430 лв.
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (90 минути с автобус на посока); супа или яхния; топли напитки; каране на моторна шейна; екипировка; екскурзовод на английски език
Времетраене: 17:00 – 24:00 ч
Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН | 04.12.2024 Тромсьо – Виена - София
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Тромсьо за полет до Виена в 15:00 ч. Каца в 18:35 ч. Полет от Виена до София в 21:25. Каца на летище София в 23:55.

Допълнителна информация

ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Ранни резервации до 30.09.2024 г.
НАСТАНЯВАНЕ SmartHotel 3* Clarion 4*
Възрастен в двойна стая 2630 лв 3170 лв
Възрастен в единична стая 2860 лв 3830 лв

Тагове

Оферти - Норвегия |  Оферти - Тромсьо |  Екскурзии - Норвегия |  Екскурзии - Тромсьо |  Зима 2024 - Норвегия |  Зима 2024 - Тромсьо

Избрани оферти