Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

В ритъма на Бразилия и Аржентина – Карнавалът в Рио, водопадите Игуасу и танго в Буенос Айрес

Номер на оферта

/

242538

Дати & цени

28 февруари 2025 - 10 март 2025 г. - Цена от 7470 лв.

Цената включва

  • Самолетен билет София – Рио де Жанейро и Буенос Айрес – София с авиокомпания ITA Airways;
  • Регистриран багаж 23 кг и ръчен багаж 5 кг;
  • Самолетни билети Рио де Жанейро – Игуасу и Игуасу Буенос Айрес;
  • 4 нощувки със закуски в South American Copacabana Hotel 3+ или подобен в Рио де Женейро, Бразилия;
  • 2 нощувки със закуски в JL by Bourbon Hotel 4* или подобен във Фоз до Игуасу, Бразилия;
  • 4 нощувки със закуски в NH Tango Hotel 4* или подобен в Буенос Айрес, Аржентина;
  • Обзорна екскурзия до планината „Захарна глава“ (Sugar Loaf) и планината Корковадо (Corcovado) с включен вход;
  • КАРНАВАЛЕН ПАРАД с включен билет за КАРНАВАЛА за Сектор-9;
  • БРАЗИЛСКИ ВОДОПАДИ с включени входни такси;
  • АРЖЕНТИНСКИ ВОДОПАДИ с включен входни такси;
  • Обзорна екскурзия на Буенос Айрес.

Цената не включва

  • Сутрешна полудневна екскурзия до национален парк Тихука (TIJUCA) – 150 лв за турист;
  • Круиз по Залива Гуанабара (GUANABARA BAY CRUISE) – 180 лв за турист;
  • Ботаническа градина, градски парк „ Парк Лааже“ (PARQUE LAGE) и стадион „Маракана“ (MARACANA) – 240 лв за турист;
  • Макуко Сафари с лодка (Macuco Safari) - прави се в същия ден с Бразилски водопади – 250 лв за турист;
  • Паркът на птиците - прави се в същия ден с Бразилски водопади – 80 лв за турист;
  • Обяд на Водопадите Игуасу – 110 лв за турист;
  • Танго Шоу с вечеря – 360 лв за турист;
  • Монтевидео с включен обяд – 1200 лв за турист;
  • Тигре и Делта – 220 лв за турист.

Програма на пътуването

South American Copacabana Hotel или подобен

South American Copacabana Hotel 3+*



Дати и Цени


Дата на заминаване: 28 Февруари 2025


Стандартна стая

Човек в двойна стая : 7470 BGN
Двама възрастни : 14940 BGN
Двама възрастни с дете 0-1.99 : 14940 BGN
Един възрастен с дете 0-1.99 : 14940 BGN
Един възрастен с дете 2-11.99 : 14940 BGN
Двама възрастни с дете 2-11.99 : 22110 BGN
Трима възрастни : 22310 BGN

Единична стая

Един възрастен : 9570 BGN




Програма

Ден 1 СОФИЯ - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Събираме се на летище София 2 часа преди излитане. Полет с АК ITA Airways в 17:50 за една вихрена и изпълнена с танци, музика и емоции екскурзия Рио де Жанейро, водопадите Игуасу и Буенос Айрес.

Ден 2 - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Пристигане в Рио де Жанейро в 06:05. Трансфер до хотела. Ранно настаняване и закуска. Ще имаме няколко часа да починем след дългия полет преди да се впуснем в ритъма на Карнавала.

15:00 ч. - Информационна среща и пешеходна обиколка с продължителност около 2 часа - Местният екскурзовод ще ни даде разяснения с презентация в полза по време на престоя ни в Рио де Жанейро. Къде са уличните партита, съвети за ресторанти, барове. Следва пешеходна обиколка 1 час и 30 минути около нашия хотел.

Нощувка.

Ден 3 - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Целодневна екскурзия, включена в цената, изкачване до върха на Корковадо с влак и планината "Захарна глава" (Sugar Loaf). Продължителност около 8 часа.

Изкачване до върха на Корковадо с влак - около 4 часа. Corcovado (означава "гърбун") планина в централната част на Рио де Жанейро с 710-метрови гранитен връх. Най-популярната атракция там е статуята на Иисус Христос Спасителя. От платформата на върха се открива панорамна гледка към центъра на Рио, Sugarloaf, Lagoa Rodrigo de Freitas (езерото), плажовете Копакабана и Ипанема.. Ще се спуснем отново до морското равнище, за да започнем посещението на основните забележителности на града. Ще посетим стадион Маракана (отвън) и Самбодром (Sambadrome). Ще продължим пътуването си към катедралата Метрополитън (Metropolitan Cathedral) а след това ще продължим към планината ,,Захарна глава" (Sugar Loaf) - на около 396 метра надморска височина, където можем да се насладим на незабравимо и вдъхновяващо преживяване. Пътуването ни с кабелния лифт започва от гара Прая Вермеля (Praia Vermelha), изкачваме се до спирка Моро да Урка (Morro da Urca) и продължаваме към планината ,,Захарна глава" (Sugar Loaf), която е свързана с две линии на кабинковия лифт, предлага спиращи дъха гледки по всяко време на деня. Ще се насладим на невероятната природа на Атлантическата гора, очертанията на планините, красотата на архитектурата и центъра на града, страхотните плажове, внушителния масив Тижука (Tijuca massif) и Корковадо (Corcovado) с образа на Христос Спасителя, залива Гуанабара (Guanabara Bay) и залива Ботафого (Botafogo Cove) и на заден план планината Сера до Мар (Serra do Mar) с връх Дедо де Деус (Dedo de Deus). По пътя е включена и панорамна обиколка на известните плажове в Копакабана. Ще се насладим и на включен обяд в типичен бразилски барбекю ресторант.

Нощувка.

Ден 4 - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Свободен ден за самостоятелни разходки или Допълнителни екскурзии /по желание/.

Сутрешна полудневна екскурзия до национален парк ТИХУКА (TIJUCA). Продължителност около 4 часа.

Ще посетим Тихука с открит джип и ще се насладим на невероятната тропическа гора в големия град. Ще караме покрай Водопадът на маймуната (Cachoeira dos macacos) и ще научим за значението на процеса на залесяване на Атлантическата гора (Mata Atlântica) в китайската конструкция Виста Китай (Vista Chinesa). Националният парк Тихука е най-големият градски горски парк в света и вторият по големина градски горски комплекс в света. Възможностите за снимки са изобилни, докато минаваме покрай Императорската маса (Mesa do Imperador), водопадът на Таунай - Каскатиня (Cascatinha) и Капелата на Майринк (Capela Mayrink). Продължаваме с 1-часова разходка с лек преход, за да научим повече за уникалната флора и фауна на тази екосистема и да имаме директно взаимодействие с нея. Този тур се отличава с разнообразието от тропически плодове, дървета, маймуни и множеството птици и пеперуди, които живеят в този уникален горски парк.

13:30 ч. - Полудневен КРУИЗ ПО ЗАЛИВА ГУАНАБАРА (GUANABARA BAY CRUISE). Продължителност около 4 часа.

Ще разгледаме Рио от друга перспектива на обиколка с катамаран, на която ще разгледаме всички важни обекти, докато изследваме зашеметяващия залив Гуанабара (Guanabara Bay). Обиколката започва от пристанище Марина да Глория (Marina da Gloria ), където ще се качим на модерен и добре оборудван катамаран. Отпътуваме в посока Музея на утрешния ден (Museum of Tomorrow) ,една от архитектурните икони на Порто Маравиля, пристанищния регион на Рио. По пътя ще разгледаме невероятния остров Вилеганьон (Villegagnon Island) , летище Сантос Дюмон (Santos Dumont Airport) , остров Фискал (Fiscal Island) и Арсенала на флота. Продължаваме към град Нитерой (Niterói), минавайки покрай красивия мост Рио-Нитерой (Rio-Niterói) и известната Акустична сцена (Concha Acústica), преди да се отправим към Музея на съвременно изкуство (MAC), проектиран от Оскар Нимайер. Ще бъдем очаровани от неговата уникална дискова форма. Преди да се върнем в Рио де Жанейро, ще опознаем други забележителности, които заобикалят бреговете на залива Гуанабара, като плажовете Адам и Ева (Adão и Eva) , крепостта Санта Круз (Santa Cruz Fortress), крепостта Лаге (Lage Fortress), крепостта Сао Хосе (São José Fortress) и крепостта Сао Жоао (São João Fortress ). Ще се полюбуваме на прочутата планина Захарна глава, където ще имаме няколко минути, където да й направим снимки от катамарана. Преди да се върнем на пристанището Марина да Глория, ще минем покрай старото казино Урка (Urca) и плажа Фламенго (Flamengo).

19:30 ч. - Екскурзия КАРНАВАЛЕН ПАРАД с включен билет за КАРНАВАЛА за Сектор-9. Денят на посещение на Карнавала може да варира. Продължителност около 8 часа.

Шоуто, което трябва да видим, превърнало Рио де Жанейро в световната столица на карнавала. Школите по самба в тази група са изключително великолепни и разкошни. Дефилетата започват в 22:00 часа и приключват около 04:00-05:00 часа.

*Включен билет за карнавал - Сектор 9: Трибуните са като големи бетонни стъпала и Сектор 9 има номерирани места.

Нощувка.

Ден 5 - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Свободен ден за самостоятелни разходки или Допълнителни екскурзии /по желание/.

Полудневна, СЛЕДОБЕДНА екскурзия "Ботаническа градина, градски парк "Парк Лааже" (PARQUE LAGE) и стадион "Маракана" (MARACANA). Продължителност около 4 часа.

Ботаническата градина (затворена в сряда) на Рио де Жанейро е основана през 1808 г., приблизително по същото време, когато португалското кралско семейство пристига в Бразилия. Дом Жоао VI, тогава принц, е искал да узнае дали карибските подправки ще се адаптират към климата на Рио.

Започваме с посещение на Музея на околната среда, преди да се разходим из територията и да се възхитим на местната растителност. Ще се насладим на красотата на езерото Фрей Леандро (Frei Leandro) и Виктория Амазоника (Victoria Amazonica) - вид цъфтящо растение и най-голямото от семейство водни лилии от тропическите гори на Амазонка. Ще се насладим на колекциите от орхидеи и бромелии. Ще научим бразилската история от 19-ти век от екскурзовода, докато се разхождаме сред сградите в градината. Ще се полюбуваме на красотата на фонтана Мусас (Musas) и ще разгледаме розовата градина на Педро Чачимбо (Pedro Cachimbo). Ще се снимаме между палми и ще се отбием в Японската градина, създадена през 1935 г. от дарението на 65 вида типични японски растения. Като бонус ще се насладим и на безплатен достъп до Парк Лаге (Parque Lage). Ще разгледаме градините в английски стил, гористите пътеки, изкуствените пещери и зашеметяващото имение в центъра на този красив парк.

Ще се потопим в историята и страстта на световно известен футболен стадион: Маракана. Започваме нашата обиколка с екскурзовод на този стадион, който е построен за Световното първенство през 1950 г. и реновиран за Световното първенство през 2014 г. Ще разгледаме тайните на това пространство, което е станало свидетел на незабравими моменти и е дом на славата на отборите на Рио де Жанейро. Ще посетим екстериора на стадиона, където ще видим емблематичната статуя на Мауро Белини, историческият капитан на бразилския национален отбор. Вътре ще се запознаем със завладяващата история на бразилския футбол, разглеждайки ценни исторически предмети. Там ще открием и предмети, дарени от известни играчи, включително топки, фланелки и легендарни обувки, както и тези на ,,краля" Пеле и звездите Зико и Гаринча. Ще посетим сърцето на стадиона, докато обикаляме съблекалнята и залата за загрявка. И накрая ще изпитаме вълнението на играчите в деня на мача, докато се разхождаме из тунела, водещ до игрището. Ще се разходим и по свещената трева на стадион Маракана.

Нощувка.

Ден 6 - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО - ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ

11:30 - Трансфер до летището. Полет Рио де Жанейро - Игуасу.

Пристигане в Игуасу. Трансфер до хотела.

Свободно време.

Нощувка.

Ден 7 - ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ

Полудневна екскурзия, включена в цената - БРАЗИЛСКИ ВОДОПАДИ с включени входни такси Продължителност около 4 часа.

Ще бъдем заслепени от едно от големите чудеса на света, водопадите Игуасу (Iguassu Falls) , дом на повече от 270 спиращи дъха водопада. След като преминем през центъра за посетители, ще продължим обиколката си до великолепните водопади Игуасу. Поемаме на 1-километрова разходка и ще се полюбуваме на заобикалящата красота. Ще се насладим на невероятна панорамна гледка към водопадите и по-специално водопада Дяволското гърло (Devil’s Throat Waterfall). Нашата обиколка ще завърши на върха на водопада Игуасу, до който можем да стигнем по стълби или с панорамния асансьор. След това ще продължим по Порто Каноас (Porto Canoas Space), където можем да видим река Игуасу. След обиколката ще се насладим на храната в ресторант Porto Canoas и ще имаме възможност да си закупим сувенири от магазините за занаяти.

Допълнителна екскурзия по избор: МАКУКО САФАРИ с лодка (Macuco Safari) - прави се в същия ден с Бразилски водопади, продължителост 2 часа.

Тази невероятна обиколка е разделена на три етапа: джунгла, пътека и лодка. Приключението започва с 2 км. каране през джунглата на Национален парк Игуасу, където ще бъдем транспортирани от екологични превозни средства, задвижвани с електричество, които освен че са безшумни, гарантират панорамна гледка към безбройните видове растителност, които изграждат маршрута . Следва 600-метрова разходка през гората и беседа за местната фауна и флора. На този етап от обиколката контактът с природата е по-голям и имаме шанс да видим животните, които обитават парка! Краят на пътеката води до палубата - структура, която има магазин за сувенири, бани и стаи за съхранение на багаж, за да оставим вещите си, докато завършим прехода. Третия етап обиколката става още по-вълнуваща: нашият електрически трамвай ще ни транспортира до кея на река Игуасу, откъдето ще отпътуваме с една от двумоторните лодки за невероятна гледка и възможност за потапяне във водопада Игуасу!

Допълнителна екскурзия ПАРКЪТ НА ПТИЦИТЕ продължителност 2 часа:

Ще се отправим към Парка на птиците близо до Центъра за посетители на националния парк Игуасу. Ще си проправим път през средата на джунглата. Ще разгледаме разсадниците, обогатени с каскади, мостове и растителност, където можем да наблюдаваме различни видове птици. В други по-малки разсадници също можем да видим различни видове птици от Югозападна Азия, Океания и Африка. Паркът е дом на повече от 900 птици от 150 различни вида, предимно от Бразилия, една трета от които са застрашени. Всички птици в парка идват от зоологически градини, развъдници, упълномощени от IBAMA и от рехабилитационни центрове. Всички животни са регистрирани според Зоологическата асоциация на Бразилия и IBAMA. Можем също така да видим молци, колибри, алигатори, влечуги и кошер в разсадниците. В края на нашата разходка има ресторант, където можем да се насладим на изключителна гледка към езерото на фламингото.

Нощувка.

Ден 8 - ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ - БУЕНОС АЙРЕС

Целодневна екскурзия, включена в цената - АРЖЕНТИНСКИ ВОДОПАДИ с включен входни такси Продължителност около 6 часа.

Ще започнем обиколката от аржентинската страна на парка в Центъра за посетители, след това ще продължим до гарата, за да поемем на 10-минутно пътуване до "Дяволското гърло" - най-големият воден поток в целия комплекс, на внушителната надморска височина от 107 метра. Долната верига се състои от пътека с дължина приблизително 1,3 км, която ни позволява да се доближим до някои от по-малките водопади от аржентинска страна. Ще се разходим по пътеката, която е оборудвана както с тоалетни, така и снек барове, и ще се доближим до водопада Карлос Бозети (Carlos Bozzetti), където можем да направим страхотни снимки. Възвишението ни позволява да видим върха на величествения водопад от страната на Аржентина и да се насладим на спираща дъха панорамна гледка към района. Гледката се простира от Аржентинския водопад до остров Сан Мартин и части от Бразилските водопади.

Трансфер до летището. Полет Игуасу - Буенос Айрес.

Пристигане в Буенос Айрес. Трансфер до хотела.

Нощувка.

Ден 9 - БУЕНОС АЙРЕС

Полудневна екскурзия, включена в цената ОБЗОРНА ОБИКОЛКА НА БУЕНОС АЙРЕС Продължителност около 4 часа.

City Tour Premium предлага обиколка из миналото и настоящето на град Буенос Айрес, започвайки от северната част на града, преминавайки през кварталите Ретиро, Палермо и Реколета. Район с широки зелени площи, където са съсредоточени красивите имения във френски стил, отражение на годините на блясък на висшето общество на Буенос Айрес и най-изисканите сектори на града. Първото спиране и слизане ще направим в тази зона, за да видим символа на града: скулптората Флоралис Генерика (Floralis Generica) и гробището Реколета (Recoleta) - билетът не е включен. Ще продължим към центъра, поемайки по известната улица Авенида 9 де Хулио, където ще видим Обелиска и ще стигнем до главния площад на града Плаза де Майо (Plaza de Mayo). Продължаваме към Митрополитската катедрала (Metropolitan Cathedral). Ще продължим на юг, където ще разгледаме предградията, през квартал Сан Телмо, заедно с колоритния квартал Ла Бока - мястото, където се намира известната Бомбонера (Bombonera), стадиона на атлетическия клуб Boca Juniors, а до него, живописната улица Каминито (Caminito), с нейните цветни сгради. Ще ви предоставим свободно време. За да завършим обиколката, ще стигнем до модерния квартал Пуерто Мадеро, най-обширната и разнообразна гастрономическа зона на Буенос Айрес.

Допълнителна екскурзия ТАНГО ШОУ С ВЕЧЕРЯ Продължителност около 4 часа.

"Café de los Angelitos", с оригиналния си бохемски чар, се намира на ъгъла на авеню Ривадавия (Rivadavia Avenue ) и улица Ринкон (Rincón Street), облечено в целия си блясък, за да посрещне едно от най-добрите танго представления в града. Модерен и новаторски, той предизвиква интереса на по-младите поколения композитори, които развиват електронното танго, което звучи по целия свят. Преустроен по амбициозен архитектурен проект, неговите 1500 квадратни метра, разположени на два етажа и сутерен, показват лукс и се отличават дори в най-малките детайли. Менюто е тристепенно и включва предястие, основно ястие, десерт, кафе, алкохолни и безалкохолни напитки. Шоуто се състои от група квинтет: пиано, бас, два бандонеона и цигулка, певци и пет двойки танцьори, хореографирани и режисирани от Сандра Буц и Габриел Ортега. Шоуто преминава през историята на тангото от 20-те години на миналия век до Пиацола, с някои модерни щрихи. Това е динамичен и интензивен спектакъл, който изумява зрителя в много специална среда.

Нощувка.

Ден 10 - БУЕНОС АЙРЕС

Свободен ден за самостоятелни разходки или Допълнителни екскурзии /по желание/.

Екскурзия до МОНТЕВИДЕО С ВКЛЮЧЕН ОБЯД Продължителност около 4 часа.

Ще открием очарованието на Монтевидео - столицата на Уругвай, на еднодневна екскурзия от Буенос Айрес. Ще прекосим залива Рио де ла Плата(Rio de la Plata) с ферибот и ще прекараме деня в разходка по калдъръмените улици, любувайки се на впечатляващата архитектура и спирайки в музеите и парковете на града. Ще научим за историята и културата на града, докато се наслаждаваме на пешеходна обиколка.

Нощувка.

Ден 11 - БУЕНОС АЙРЕС

Свободен ден за самостоятелни разходки или Допълнителни екскурзии /по желание/.

Полудневна екскурзия ТИГРЕ и ДЕЛТА (TIGRE & DELTA) Продължителност около 5 часа.

Започваме с преход към града на север, наслаждавайки се на внушителната гледка към Рио де ла Плата. Извън града ще преминем през Булеварда на Освободителя (Avenida del Libertador), район с красиви резиденции, които аристократичните семейства са използвали като летни домове. След това ще пристигнем в Barrio de San Isidro - градчето, където ще видим овощни дървета по улиците , които разказват за тяхното минало, за да стигнем най-накрая до квартал Тигре, разположен на 36 км. от центъра на града. Следва традиционна разходка с лодка, около един час, като се преминава не само през главните реки, но и през тесните канали, които представляват най-атрактивната част от региона. След като отплаваме, ще посетим парка Пасео Викторика (Paseo Victorica), Музея Мате (Mate Museum) , Военноморския музей (Naval Museum) и Музея на изкуствата Тигре (Tigre Art Museum). Пристигане в Пуерто де Фрутас (Puerto de Frutos) , където следва свободно време и се завръщаме в град Буенос Айрес.

Нощувка.

Ден 12 - БУЕНОС АЙРЕС - СОФИЯ

Трансфер до летището в Буенос Айрес за полет до София.

Ден 13 - СОФИЯ

Пристигане в София в 17:00 часа



Допълнителни екскурзии




Условия за резервации:

Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране

Доплащане 21 дни преди тръгване

Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Анулации:

До 24 часа след резервация - без такса за анулация.

До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.

До 31 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.

Под 30 дни - 100% като такса анулация.

ВАЖНО:

Минимален брой туристи: 19 човека;

Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност и малки деца;

Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност - задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България.

За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;

Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;

За посещението на храмовете е нужно подходящо облекло,покрити части на тялото и раменете за всички туристи.

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Ранни записвания 2024 - Бразилия |  Ранни записвания 2024 - Рио де Жанейро

Избрани оферти