Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

Магията на Виетнам - полет от София

Номер на оферта

/

240072

Дати & цени

01 декември 2024 г. - Цена от 3390 €
16 март 2025 г. - Цена от 3390 €

Цената включва

Самолетни билети София - Ханой и Хо Ши Мин - София /с прекачване/ с авиокомпания Qatar Airlines с вкл. 7 кг ръчен багаж и 25 кг чекиран багаж
Вътрешни полети: Ханой - Да Нанг, Да Нанг - Хо Ши Мин, Хо Ши Мин - Фу Куок и Фу Куок - Хо Ши Мин с вкл. 10 кг ръчен багаж и 23 кг чекиран багаж
Всички трансфери по програмата
2 нощувки със закуски в хотел 4* в Ханой
1 нощувка със закуска, брънч и вечеря на круизен кораб в залива Ха Лонг
3 нощувки със закуски в хотел 4* в Хой Ан
3 нощувки със закуски в хотел 4* в Хо Ши Мин
3 нощувки със закуски в хотел 5* на остров Фу Куок
Целодневен тур на Ханой с включен Стария град и Куклено шоу във вода
Целодневна екскурзия Нин Бин и Транг Ан
Круиз в залива Ха Лонг
Целодневен тур Дананг, хълма Бана и Златният мост
Полудневен тур до древен храмов комплекс Ми Сон
Полудневен тур на Хой Ан
Целодневен тур на Хо Ши Мин (Сайгон)
Полудневен тур до Ми То и плаване по делтата на река Меконг
Круиз по река Сайгон /с включена вечеря/
6 обяда
4 вечери
Екскурзии и входни такси до всички забележителности, упоменати в програмата
Здравна застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 15 000 евро
Водач на български език

Цената не включва

Допълнителни екскурзии /по желание/
Виза за Виетнам /с включено съдействие от страна на туроператора/- 40 евро
Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
Входни такси за музеи и атракциони
Неупоменати в програмата услуги
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Програма на пътуването

Виетнам – Златният мост, круиз в Ха Лонг Бей, Ханой, Хой Ан, Хо Ши Мин и почивка на остров Фу Куок

15 дни / 12 нощувки

ДАТИ и ЦЕНА на човек в двойна стая:
01.12.2024 – 15.12.2024 – 3 390 евро
16.03.2025 – 30.03.2025 – 3 390 евро

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София - Ханой
Среща на летище София и полет за Ханой.

ДЕН 2: Ханой
Пристигаме на летището в Ханой, столицата на Виетнам.
Добре дошли в Ханой! От древни храмове до оживени пазари, Ханой има всичко. Започваме с чудесна обиколка на Ханой, отличаващ се с характерната си френска колониална архитектура. Ще посетим Храма на Литературата /построен в чест на Конфуций/ и първи университет във Виетнам. В университета има пет вътрешни двора, символ на петте основни природни елемента - вода, дърво, огън, земя и метал. Изключително интересни са каменните плочи, полегнали върху гърбовете на костенурки, изписани с имената на някогашните възпитаници. Следва Етнографският музей, който е и изследователски център, показващ етническите групи във Виетнам. Продължаваме с храма Тран Куок /Tran Quoc/ - най-древната пагода в града с история, датираща от повече от 1500 г. Пагодата се намира на островче, кацнало по средата на мост, свързващ West Lake и Truc Bach Lake /звучи странно, нали?/.
Ще се разходим и около езерото Truc Bach.

След градската разходка ще обядваме в местен ресторант /включено в цената/.
Настаняване в хотела и време за почивка.
Следобед се отправяме към стария квартал на Ханой, който е като жив музей за живота и бита на хората. И за да сме напълно в атмосферата ще разгледаме квартала, возейки се на традиционния велосипед - рикша. Ще бъде лежерна разходка с приятно темпо, а натоварения азиатски трафик ще бушува наоколо. Следва пазара Dong Xuan, който не е туристическа атракция, но е очарователно място, уловило вкуса на ханойски живот.
За подобаващ завършък на деня ще посетим традиционното за Виетнам и световноизвестно Куклено шоу във вода /включено в цената/.
Нощувка.

ДЕН 3: Ханой - Нин Бин - Ханой
Закуска. Трансфер с автобус до Нин Бин, виетнамска провинция разположена в регион Донг Банг Сонг Хонг в северната част на страната. Там се гордеят с едни от най-впечатляващите природни пейзажи в Югоизточна Азия. Ще посетим Хоа Лу - първата столица на Виетнам. Хоа Лу е красивият древен град, който е бил икономическият и политически център на Dai Co Viet. Ще посетим пещерата Ам Тиен /Аm Tien/. В миналото единственият начин да се влезе вътре в пещерата е бил да се изкачите на планината, тъй като е била заобиколена от високи варовиково - карстови планини, а в средата е езеро със зелена и чиста вода. Пейзажът изглежда мистериозен, внушителен и хипнотизиращ. Легендата разказва, че това е мястото, където крал Дин Тиен Хоанг /управлявал от 968 до 979 г./ е отглеждал тигри и е изграждал места за екзекуции. За да влезем в пещерата, ще изкачим 205 каменни стъпала през скалата. Там ни чака скрит и различен свят със спокойна атмосфера и мистериозната си красота. В пещерата има и езеро с кристално чиста вода. В миналото езерото е използвано за отглеждане на костенурките giai, каквото е името на езерото и сега - Ao Giai.
Време за обяд /включено в цената/.
Продължаваме с посещение на Транг Ан - комплекс за екотуризъм /ЮНЕСКО/. Ще отплаваме с малка лодка, съзерцавайки чудните варовикови планини и синя вода наоколо, много пещери и невероятната природа. Тишина, спокойствие, блаженство...
Връщаме се в Ханой.
Ще се разходим по така известната "улица с влака"- Train Steet. Сгушена в стария квартал на Ханой, тази тясна уличка привлича пътешественици, които са в очакване за снимка с преминаващия по нея няколко пъти на ден влак. Много местни жители в квартала са превърнали къщите си в старинни малки кафенета. Там ще опитаме традиционното кафе с яйца, докато чакаме влака да дойде, а ние да се строим за снимка.

Нощувка.

ДЕН 4: Ханой - Заливът Ха Лонг
Закуска. Днес е време за приключение - заливът Ха Лонг. Кратък трансфер до залива и настаняване на круизен кораб. На местен език, Ха Лонг означава "Драконът, който се спуска към морето". Според легенда, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войски, на помощ се притекли боговете. Те изпратили семейство дракони, за да помогнат да защитят земите си. Драконите се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и засипали китайците с огън и нефрит. Създали естествена отбранителна стена от малки островчета и скали. Да - виетнамците с помощта на драконите опазили своите земи.
На палубата ще се радваме на слънцето с коктейл в ръка, а обяда ще е чуден /включен в цената/.
Ще посетим фермата за перли Тунг Сау.
Привечер може да се присъединим и към готварска демонстрация.
Лежерно свободно време и вечеря на борда /включена в цената/.

Нощувка.

ДЕН 5: Заливът Халонг - Ханой - Да Нанг - Хой Ан
Закуска. Свободно време за слънце и релакс на палубата. Ще участваме в урок по китайска гимнастика Тай Чи . Ще се разходим и до близките пещери /с каяци и бамбукови лодки/.
Брънч на борда /включен в цената/.
Напускаме кораба по обяд. Трансфер до летището в Ханой и полет до Да Нанг.
Кратък трансфер до Хой Ан и настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 6: Хой Ан - изкачване на хълма Ба На - Хой Ан
Закуска. С автобус ще потеглим към планината Тронг Сон и местността Ба На.
Този световноизвестен планински курорт е наследство от французите. С най-дългата въжена линия в света /5 801 метра/, ще се изкачим до върха. Кабинките на лифта са огромни и модерни, а скоростта е... ще усетите сами. Откриват се спиращи дъха гледки към околните планини. Ще видим пагодата Лин Унг, както и чудната ботаническа градина, известна като Градината на любовта. Ще посетим и старинното мини-френско готическо градче, кацнало на върха. Свободно време за снимки на единствения по рода си мост в света - Златният мост. Една от най-сниманите забележителности в света. Безспорно, най-запомнящото се в този ден е гледката на двете големи ръце, които държат моста сред обвитите в мъгла хълмове на планината.

След магичната разходка, ще отпочинем хапвайки на бюфет в местен ресторант /включен в цената/.
Връщаме се в Хой Ан. След кратка почивка се отправяме на вечерна обиколка, разходка с лодка и пускане на традиционни фенери по реката.
Нощувка.

ДЕН 7: Хой Ан - Ми Сон - Хой Ан
Закуска. Днес преди обяд ще посетим Ми Сон - древен храмов комплекс, строен между 4-ти и 13-ти век, посветен на богинята Шива, едно от най-важните божества в индуизма. Недвусмислено един от най-интересните археологически обекти в Югоизточна Азия!
Обяд в местен ресторант /включен в цената/.
Следобед ще открием стария град Хой Ан. Той е един от най-живописните и колоритни градове във Виетнам. Наричат го Музеят под открито небе. От незапомнени времена, този град е бил морски кръстопът и много важно пристанище по Пътя на коприната и търговските пътища на Китай и Япония със Запада. Богатото си наследство е запазило и до днес. Ще усетим китайско, японско, както и португалско и френско влияние наоколо. Мултикултурно и запомнящо се. Наред с всичките си забележителности, градът е известен с чудесни плажове /особено Куа Дай, разположен до стария град/. Обиколката ни ще започне с Чайна Таун /построен през 1690 г. от китайски кланове/. Посветен е на богинята на морето Тиен Хау, която е покровителка на моряците и рибарите.
Живописните криволичещи улички ще ни отведат до емблематичния японски покрит мост. Построен е през 1593 г. от японската общност, за да свърже града с китайския пазар от другата страна на реката. Наоколо има множество старинни къщи, в които се помещават различни школи за бойно изкуство. Ще посетим античната къща Phung Hung, която е посочена като исторически паметник за Виетнам и се смята за символ на многообразието от народи, населявали Хой Ан.
За ценителите на батик, акварел, масло, порцелан и коприна - пригответе си голям куфар!
Привечер ще посетим Шоуто на спомените - най-голямото шоу във Виетнам, което може да сравним с церемония по откриване на Олимпийски игри. Това величествено представление ни води на историческо пътешествие от създаването на Хой Ан до наши дни.
Нощувка.

ДЕН 8: Хой Ан - Да Нанг – Хо Ши Мин
Закуска. Днес ще посетим Мраморните планини - естествен шедьовър, представяляващ 5 върха, кръстени на петте основни елемента: Ким/метал/, Тхо/земя/, Мок/дърво/, Хоа /огън/ и Туй/вода/. Планините са известни с традиционния добив на камък, от който местните изработват статуи, украшения и произведения на изкуството. Различните върхове съдържат различен по цвят мрамор – розов, бял или кафяв. Туй-Сон е най-високият връх в Мраморните планини и гледката от него е величествена.
Трансфер до летището в Да Нанг и полет за Хо Ши Мин. Живописно разположен на западния бряг на река Сайгон и северно от делтата на река Меконг. Местните жители с любов все още го наричат със старото му име, а именно - Сайгон. Днес той е десет милионен мегаполис, главен икономически, търговски и културен център и преминава от жилищни квартали, френски улички в центъра, огромни пазарища до чудни площади, пагоди и небостъргачи.
Трансфер до хотела и настаняване.
Вечеря в местен ресторант /включен в цената/.
Нощувка.

ДЕН 9: Хо Ши Мин - Ми То - Делтата на река Меконг - Хо Ши Мин
След закуска ще се отправим към селището Ми То /My Tho/, разположено по делтата на река Меконг. Селището е известно със своите обширни овощни градини. Потапяме се в друг свят - върху водата. Ще посетим и пагодата Vinh Trang, построена през 1850 г. и е една от най-впечатляващите в района по делтата на Меконг. Архитектурата на пагодата е хармонична комбинация от азиатски и европейски черти. Запомнящо се място. Ще се качим на лодка и ще плаваме по река Тиен, преминавайки край спокойни овощни градини, зелени оризища и селца. Ще се вмъкнем в живота на местните, посещавайки плодова градина и пчелна ферма. Ще си направим и сладкиши от кокос, а наоколо ще звучи виетнамска фолклорна музика. Ще се качим на малка лодка /сампан/ влизайки в живописен лабиринт от преплитащи се, криволичещи водни канали.
След вълнуващите преживявания ни чака обяд в местен ресторант, където ще опитаме различни национални виетнамски ястия /включен в цената/.
Връщане обратно в Хо Ши Мин.
Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 10: Хо Ши Мин
Закуска. Днес ще видим основните забележителности на Хо Ши Мин. Започваме със Сградата на обединението, в която се е помещавал бившият Президентски дворец. Там е било работното място на президента на Южен Виетнам по време на войната във Виетнам. Освен резиденция, тя е известна и като щаб на американската армия. Ще посетим и сградата на Пощата Хо Ши Мин, проектирана от самия Гюстав Айфел и построена в готически архитектурен стил. Обичаме именно там да пускаме пощенски картички до близките си хора. Ще има време и за Историческия музей.

Обяд в местен ресторант /включен в цената/.
След кратката почивка за обяд, ще продължим със сградата на Операта, която прави силно впечатление /построена по подобие на Опера Гарние в Париж/. Ще се разходим по улица Нгуен Хюе. Известна като най-красивата и колоритна улица в Хо Ши Мин.
Свободно време за пазаруване.
Вечерта ни очаква незабравим круиз по делтата на река Сайгон с вечеря /включен в цената/.
Нощувка.

ДЕН 11: Хо Ши Мин - Фу Куок
Закуска. Трансфер до летището и полет за остров Фу Куок, който е част от списъка на Юнеско.
Фу Куок - бели пясъци, тропически води, вечнозелената растителност, романтични изгреви, галещи залези... Нека стоплим душите, сърцата, телата си!
Настаняване в хотела.

Свободно време за плаж, почивка и разходки.
В зоната на хотела има чудесен избор от много ресторанти с различна храна, морски деликатесии и всякакъв вид кухня, а цените са повече от разумни.
Нощувка.

ДЕН 12: Фу Куок
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и разходки.
Нощувка.

ДЕН 13: Фу Куок
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и разходки.
По желание посещение на Grand World and Hon Thom cable car /срещу допълнително заплащане/.
Нощувка.

ДЕН 14: Фу Куок - Хо Ши Мин - София
Закуска. Кратък трансфер до летището във Фу Куок. Полет до Хо Ши Мин.
Свободно време за пазаруване и последни часове в любимия ни Виетнам.
Полет за София /с прекачване в Доха/.

ДЕН 15: София
Пристигане в София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

ХОТЕЛИ:
Ханой - 2 нощувки със закуска в хотел Silk Path Hanoi 4* или подобен
Ха Лонг Бей - 1 нощувка със закуска, брънч и вечеря на круизен кораб Paradise Elegance Cruise 5* или подобен
Хой Ан - 3 нощувки със закуска в хотел Belle Maison Hadana 4* или подобен
Хо Ши Мин - 3 нощувки със закуска в хотел Palace Hotel Saigon 4* или подобен
Фу Куок - 3 нощувки със закуска в хотел Novotel Phu Quoc resort 5* или подобен

При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна.

Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите.

Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България.

Храната от уличните търговци е изключително вкусна и разнообразна. Разбира се, когато решите да опитате, купувайте от чисти и спретнати места. Това е прясна храна!

Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща.

Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа.

Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки.

Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:
Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
QR228 01.12.2024 София - Доха 12:40 - 18:15
QR982 01.12.2024 Доха - Ханой 20:30 - 07:10+1 /пристигаме в Ханой на 02.12.2024/
QR971 14.12.2024 Хо Ши Мин - Доха 19:55 - 23:50
QR227 15.12.2024 Доха - София 07:30 - 11:40

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти