Начало / Статии / Статии - Египет

10 задължителни съвета за пътувания към новите влюбени двойки

Автор

/

Казват, че двойката, която пътува заедно, остава заедно завинаги. Не е изненадващо, че много хора публикуват снимки от ваканцията си в профилите си за запознанства в интернет, сочи проучване, представено от списание Vox.

Пътуването с любимия човек е прекрасно и вълнуващо изживяване, но планирането на едно успешно и незабравимо пътешествие не е лесна работа. Това важи с особена сила, ако сте заедно от скоро и ви предстои първото ви пътуване. 

За да ви помогнем да се справите безпроблемно с първата си екскурзия или приключение, събрахме 10 задължителни съвета за пътуване като нова двойка.

1. Компромис

Компромисът е изключително важен във всяка една връзка. Още по-ценен е той в брака или в една дълготрайна връзка. А по отношение на съвместното пътуване - направо незаменим. 
Не е изключено с вашия партньора да имате различна визия относно пътуванията ви - интереси, видове активности, храната или дори начина на пътуването. Затова е много важно да се научите и да умеете да намирате златната среда, така че и двамата да сте доволни и в хармония.
Опитайте се да създадете общ маршрут, в който всеки може да избере дейностите, които го вълнуват най-много. Помнете, че целта е да създадете изживяване, което да се хареса и на двамата, а не да се съревновавате за това да наложите вашата визия за съвместното пътуване.

2. Помислете върху възможността за групово пътуване

Въпреки че идеята за романтично бягство за двама влюбени да е толкова привлекателна, не отхвърляйте предимствата на груповите пътувания, особено за първото ви съвместно пътуване. 
Присъединяването към обиколка с екскурзовод или пътуването с приятели може да ви спести някои притеснения и затруднение в планирането и осъществяването на почивката ви. Също така изборът на този вариант може да се окаже полезно средство за намаляване на напрежението, което може да възникне при прекарването на 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата в нова среда.
Освен това ще имате възможност да общувате и с други хора. Това може да бъде освежаващо и да придаде нови измерения на пътуването ви. Освен това, ако двамата с партньора ви имате различни предпочитания за това как да прекарате част от времето си, докато пътувате, груповата среда осигурява безопасна и социална алтернатива за този, който не участва.

3. Обсъдете финансовата част на пътуването

Говоренето за пари с вашата половинка може да се окаже трудно, дори неудобно, особено в началото на вашата връзка. Със сигурност обаче си заслужава проведете открит и честен разговор за това как ще финансирате съвместната ви почивка. Какво ще стане, ако тя очаква от вас да платите цялата сметка, а вие искате да отидете в Холандия?
Трябва да проучите и да обсъдите начини за оптимизиране на бюджета си. Както играчите често се възползват от бонуси без депозит, за да започнат да играят в онлайн казиното, така и вие трябва да обмислите стратегии за спестяване на разходи при пътуването си. Можете да се възползвате от безплатни дейности по време на престоя ви на различните места. Можете да потърсите в интернет евтини оферти за хотели и полети.
Трябва да сте наясно и с това за какво искате да похарчите парите си по време на вашето пътуване. Направете ясен разчет каква сума ще отиде за настаняване, храна и преживявания, преди да тръгнете на път. Това ще ви спести не особено приятния разговор по средата на ваканцията, ако имате някакви разногласия.

4. Отделете време да релаксирате

Със сигурност доста често хората се стремят да уплътнят максимално почивката си с различни мероприятия, с идеята да вземат възможно повече като изживяване и впечатления. Но не бива да се подценява значението на времето за почивка и релакс. Пътуването може да бъде изтощително, а умората често води до раздразнителност и конфликти. 

Затова ви препоръчваме всеки ден да отделяте достатъчно време за почивка. Може да си позволите да поспите до по-късно някоя сутрин, да прекарате мързелив следобед в някое кафене или просто да се насладите един на друг в уютната хотелска стая или апартамент.

5. Проявявайте взаимно уважение

Не забравяйте, че това пътуване е специален повод, празник на връзката ви и начало на съвместното ви пътуване в живота. Съобразяването с предвидения бюджет е важно, но не забравяйте да си позволите малко удоволствие. 
Планирайте няколко специални занимания по време на почивката ви, като например изискана вечеря, спа ден за двама или уникално местно преживяване. Тези моменти на разпускане могат да създадат едни от най-ценните ви спомени и всъщност да се превърнат в най-хубавото нещо от вашето пътуване.

6. Запечатете вашето пътуване

Днес е по-лесно от всякога да документирате пътуванията си. Направете много снимки и видеоклипове, но не позволявайте това да открадне от възможността реално да преживеете пътуването си. Ето и една интересна идея от нас - водете си дневник на пътуването, в който двамата да записвате мислите си, любимите си преживявания и забавни моменти.

7. Общувайте открито и честно

Добрата и открита комуникация е в основата на всяка силна връзка, а когато заедно преживявате нови моменти, тя става още по-важна. Бъдете открити за всичко, което преживяване по време на вашето пътуване - от  нужди, през притеснения до желания. Ако нещо ви притеснява, споделете и обсъдете го веднага, не оставяйте проблема във времето да тлее и евентуално да избухне по-късно.

8. Опаковайте умно и разпределете правилно багажа

Приготвянето на багажа за пътуване може да бъде стресиращо и често е област, в която двойките се сблъскват. Препоръчваме ви първо да уточните какво количество багаж ще вземе всеки от вас и дали ще бъде в общ куфар или всеки поотделно ще носи такъв. Съставете заедно списък за багажа, за да не забравите неща от първа необходимост като за целта ви препоръчваме да се доверете на New York Times за изпитани съвети в тази област.

9. Бъдете гъвкави и спонтанни

Въпреки че планирането е важно, някои от най-хубавите моменти от едно такова пътуването със сигурност са свързани с неочаквани и спонтанни решения. Предвидете в маршрута си опция за непланирани приключения. Може би ще се натъкнете на очарователен местен фестивал или пък някой друг пътешественик ще ви препоръча забележителности извън традиционните за региона.

10. Запазете чувството си за хумор

Не забравяте да се смеете. Пътуванията често са съпътствани от неуспехи и неловки моменти. Затова не бива да се отдаваме на негативните емоции в такива случаи, а напротив да гледаме на тях с чувство за хумор. Изпуснат влак, объркване на езика или неуспешен опит за приготвяне на местна кухня могат да се превърнат в забавни истории, за което след време да разказвате с усмивка.

Заключение

Това са нашите десет съвета за вашето спокойно и безпроблемно първо пътуване като двойка. Ще бъдете добре подготвени, за да се справите с предизвикателствата и радостите на вашето първото пътуване заедно. И най-важното не забравяйте, че целта на пътуванията е не само да видите нови места и забележителности, но и да се сближите като двойка чрез споделени преживявания.

>
08 август 2024 г.

Тагове

романтични места

екзотика

семеен туризъм

любопитно

романтика

природни забележителности

Забележителности наоколо

Избрани оферти