Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

Какви са ползите от здравната застраховка при пътуване в чужбина?

Автор

/

Ако ви се случи да се разболеете в чужбина, това ще ви вкара в значителни разходи. Тези разноски може да бъдат и доста по-големи в някои държави извън Европейския съюз, където сумите за лечение може да нахвърлят и пет цифри. Това е причината здравна застраховка пътуване в чужбина да набира голяма популярност. А днес ще открием и какви са нейните основни ползи.

Снимка: iStock by Getty Images

Какво покрива застраховка „Помощ при пътуване“?

Здравната полица за туристи, които ще отпътуват към чуждестранни държави, може да ви донесе повече сигурност при:

1. Злополука

В случай на инцидент полицата на „Помощ при пътуване“ ви позволява да покриете разходи за прегледи, изследвания, хирургическа намеса, болничен престой и други.

2. Остри заболявания

В подобни случаи здравната застраховка осигурява обезпечаване за медицински преглед, изследване, лекарства, болничен престой и други разноски, свързани с лечението ви.

3.Стоматологични спешни случаи

При нужда от дентална помощ, медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ осигурява съдействие за лечение на силен зъбобол, както и на болка, провокирана от възпалителни процеси в устната ви кухина. Включително и ако те са настъпили при злополука.

4.Репатриране на застрахованото лице

Здравната застраховка включва разходите за репатриране от чужбина при прехвърляне от стационарно лечение там до болнично заведение в страната по местоживеене.

5. Репатриране на тленни останки

Здравната застраховка ще покрие още и връщането на тленни останки при смърт от злополука или остри заболявания от до населено място в България, уточнено от близките на застрахованото лице.

Снимка: iStock by Getty Images

Допълнителни покрития на услугата „Помощ при пътуване“

Има и още няколко елемента, които биха могли да се включат в този тип здравна полица и това са:

1.Загуба на багаж

Ако пътувате с авиокомпания и превозвачът загуби багажа ви, застрахователят ще ви изплати обезщетение.

2. Гражданска отговорност

В случай че по ваша вина настъпи увреждане или заболяване на човек, както и увреждане на движимо или недвижимо имущество, застраховката „Помощ при пътуване“ покрива щетите.

3. Правна помощ

Ако срещу вас бъде повдигнато обвинение в чужбина, заради вреди, причинени на трети лица, според условията на „Помощ при пътуване“ ще получите обезпечение за част от разходите за правна защита.

Възможни добавени рискове

При доплащане към вашата здравна застраховка за пътуване в чужбина могат да бъдат включени и следните рискове:

  • репатриране на малолетни лица (до 14 години) – ако ви приемат в болница в чужбина, здравната застраховка покрива пътуването на детето ви до България;
  • посещение на лекар – полицата може да обезпечи разноските ви и ако сте посетили лекар в чужбина;
  • дневни пари за болничен престой – включва определени суми, които да ви обезщетят за направени разноски при влизане в болница в чужбина.

Изборът на здравна застраховка ще ви помогне да сте по-сигурни, когато пътувате в чужбина. Не е за подценяване и факта, че този тип полица е с осигурен асистанс и дори не е необходимо при проявление на риск вие да заплащате разходи, те се поемат директно от вашия застраховател. Застраховка Помощ при пътуване е финансов помощник при неочаквани разходи в случай на заболявания, инциденти или други непредвидени ситуации в чужбина.

 

>
30 август 2024 г.

Тагове

Забележителности наоколо

Избрани оферти